Hjem Fiske Blekkspruten angrep fiskene til Amanda, som filmet det hele

Blekkspruten angrep fiskene til Amanda, som filmet det hele

Av Redaksjonen

Denne skapningen er kanskje mer kjent hengene til tørk i syden, enn den er å se i andre enden av snøret. Amanda Ådnebergli (16) var ute med onkelen sin da de oppdaget en blekksprut som drev å spiste på fangesten deres. Video av det hele kan dere se nederst.

Fiskavisen trodde først dette var en akkar, Todarodes sagittatus, en art av blekksprut i ordenen Theutoideamen det viste seg å være en blekksprut som tilhører familien Loligo.

Gro van der Meeren, forsker ved Havforskinginstituttet (Foto: Daniel Alvsåker Kolaas / HI

Gro van der Meeren, forsker ved Havforskinginstituttet, kan fortelle Fiskeavisen at:

– Det er ganske tydelige striper på denne karen, så det er rimelig sikkert en Loligo forbesii, nordlig kalmar og kanskje den som fiskere oftest rapporterer på kroken langs vestlandskysten. Enda mer kjent er eggklasene den legger, gjerne på forsommeren, som består av klaser med lyse, pølseformete egghylser, fulle av egg. De henger på ankertau, bryggefester og teiner for den saks skyld og ser ut som grove mopper. Så denne trekker i hvert fall til grunnere vann for å gyte siden den er avhengig av noe å feste egghylsene sine til. I tillegg til stripene går finnene ganske langt ned på hver side, ca. 2/3 av kappelengden. Det er også tydelig på videoen. Nordlig kalmar må være ganske vanlige langs kysten og av de spørsmålene jeg har fått om «akkar» så er dette den arten som mest er observert. På fiskemarked finner vi den ofte som «akkar». Men det er det altså ikke, rent artsmessig, avslutter Meeren.

Amanda og onkelen Ove Ihme drev å fisket utenfor Lindenes nede på kun 80 meter dyp da denne blekkspruten var fast bestemt på å ta fisken deres. Først hadde den satt seg på den første fisken, men da de løftet den over vannflaten gikk den bare til neste.

– Når jeg dro opp så jeg ikke helt hva det var. Først når den kom nærmere så ser vi at det var akkar/blekksprut. Den hadde først begynt å spisse på den første fisken vi fikk på sniksnøre, så dro vi fisken over vannflaten da slapp den fisken og tok den andre og til slitt tok den søkke, forteller Amanda til Fiskeavisen.

Les om hvordan du kan få akkar på kroken her.

Amanda har nylig fått interessen for fiske, og aldri sett en blekksprut. Derfor syntes hun det var veldig moro å oppleve denne seansen.

– Jeg har ikke fiska så mye før august i fjor så er nokså ny med fisking og sånt. Har aldri sett en blekksprut før, så det var litt gøy, forteller Amanda.

Når Fiskeavisen spurte Amanda om det var fristende å spise blekkspruten som hang på andre enden av snøret var svaret klart.
– Nei, ikke egentlig.

Fiskeavisen har ikke tidligere sett noe lignende som på videoen under, men har hørt om flere fiskere som har fått blekksprut på kroken mens de har vært ute å fisket.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

En rask meter opp, og der var stor ørreten - Fiskeavisen.no 11. februar 2020 - 21:22

[…] Les også: Blekkspruten angrep fiskene til Amanda, som filmet det hele […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy