Hjem Fiske En rask meter opp, og der var storørreten

En rask meter opp, og der var storørreten

Av Redaksjonen

Kristian Thoresen hadde fri fra jobb og sola skinte, så hva passet ikke bedre enn en tur til Mjøsa og lande en stor ørret da?

– Det var en fin solrik søndag, fri fra jobb og første turen på Mjøsisen for i år gikk til Vingrom traktene. Det var spennende å få prøvd igjen, siden jeg hadde ganske bra fiske på Mjøsisen ifjor, både etter Ørret og storvokst abbor, forteller Thoresen til Fiskeavisen.

Thoresen var langt fra den første som hadde kommet seg på isen denne søndagen.

– Vi reiste fra Gjøvik og var på plass der kl. 9.30 og det var allerede en del folk på isen. Fant dybden vi ønsket å fiske på og rigget oss til der, på 18-20 meters dyp. Hadde med et ekkolodd som er veldig god hjelp. Og vi så det dukket opp noe større fisk høyere i vannlaget innimellom, forteller Thoresen.

Les også: Blekkspruten angrep fiskene til Amanda, som filmet det hele

Ved å dra balansepilken raskt opp en meter, så greide Thoresen å irritere ørreten nok til et hugg.

– Det gikk en times tid, og bare én abbor senere… Så kom det et fint ekko rundt 7 meter dypt, fikk balansen kjapt opp en meter over den, og den viste interesse med en gang ved å følge etter. Da kommer gjerne hugget veldig kjapt, og det gjorde det. Fikk gjort et bra tilslag, og kjente fast fisk.

(Saken fortsetter under bilde)

Ørreten på 3,4-kilo og ny pers til Kristian. Foto: Privat

Det tok ikke mange sekundene da før Thoresen skjønte at dette ikke var en liten ørret som hadde tatt balansepilken.

– Da raste den nedover og jeg skjønte at dette var en av de større jeg har fått på Mjøsisen. Det tok ikke så mange minutter før den var i hullet og jeg fikk løftet den pent opp. Balansenpilken jeg brukte var en privat produsert finsk fra PP-Lures. Veldig fin, første gang jeg testet den, avslutter den lykkelige fiskeren.

Ørreten veide hele 3,4 kilo og ble en ny personlig rekord for Thoresen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy