Hjem Nyheter Det beste tipset for å treffe bedre med fluekastene dine

Det beste tipset for å treffe bedre med fluekastene dine

Av Martin Tilrem

Det er flere faktorer som kommer inn i spill når det er snakk om å treffe perfekt med fluekastene dine. Likevel er det kanskje ett tips som er viktigere enn noen annet for at kastet ditt treffer enda bedre enn det det vanligvis gjør.  

Fluekasting er ikke lett. Noen er veldig gode, andre er ikke så flinke, men det er ytterst få som får til et perfekt kast. De fleste av oss følger med når kompiser, og kanskje også fremmende, kaster i nærheten av oss. Det kan også sies at vi er veldig flinke til å fortelle andre hva de må endre når de kaster med flue, selv om vi ikke klarer det selv. Sånn er det i hvert fall mellom meg og min bror, for ikke å glemme min far.

Men det er en ting som er ekstremt viktig når man fisker med flue, i hovedsak tørrflue, hvor det er viktig å treffe bra. Og det er å flytte fluestangen på en rett linje i både bakkast og forkast. Det høres kanskje grunnleggende ut, men mange av oss har lett for å svinge stangen litt skjevt i bakkastet, og det kan ødelegge for et bra kast. Grunnen til dette er rett og slett at linen alltid følger stangtuppen, og om du begrenser kastene til en linje vil linen også gå rett. Det ødelegger kanskje ikke mulighetene for å få fisk om man ikke treffer helt riktig, men det er ikke å dytte under en stol at et godt kast kan gjøre mye for å forbedre sjansene.

Så har du enda en ting å tenke på, neste gang fisken ikke biter.

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy