Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Teppesilda

Bindebeskrivelse Teppesilda

Av Redaksjonen

Dette er flua jeg bruker desidert mest sommertid, personlig syntes jeg ikke det er noe materiale som gjør seg bedre en craftfur i en silde imitasjon med tanke på bevegelse og at man får en fin silhuett fra alle kanter. Når man binder disse på «brette» måten så bruker man relativt lite materiale i forhold til volum og den er grei å ha med å gjøre selv i motvind. Jeg fisker disse i den originale fargen, hvit buk, rosa og sort, en helt sort variant og en med hvit buk med charteruse rygg. Her bruker jeg stort sett fast intermidiate eller synk 3 liner.

Du trenger Craftfur i ønsket farge kombinasjon, en owner mosqito eller gamakatsu f 314 #4, mono bindetråd og 3D øyne.

1. Fest kroken til stikka, fest bindetråden og jobb den halvveis inn på krokskaftet på en f 314.

teppesild-pic-1-870x489

2. Her bestemmer du lengden på flua ved å plukke deg ut en bit craftfur. Denne binder jeg inn uten å brette men sprer craftfuren rundt hele krokskaftet med fingrene. Legg noen forsiktige og slakke tørn med bindetråd og stram det rolig til så fibrene holder seg der du vil ha dem. Så binder du resten inn mot krokøyet, stramt. Derfor jeg anbefaler en mono tråd til denne flua, da kan du stramme omtrent så mye du orker.

teppesild-pic-2-870x489

3. Her skal et nytt lag med craftfur på plass. Dette skal være litt kortere en selve halen du la på i steget over men bunten du klipper skal fremdeles være lenger. Grunnen er at denne skal festes så den peker mot krokøyet for så og brettes tilbake mot halen. Det er viktig at fibrene spres godt rundt krokstammen i alle de neste stegene. Bind det så inn og brett det tilbake og gi det noen tørn med bindetråd. Her skal det være litt mellomrom mellom hvert lag du legger på.

teppesild-pic-3-1-870x489

teppesild-pic-3-2-870x489

4. Gjenta steg 3.

teppesild-pic-4-1-870x489

teppesild-pic-4-2-870x489

5. Gjenta steg 4.

teppesild-pic-5-1-870x489

teppesild-pic-5-2-870x489

6. Nå skal du ha en fiske silhuett og ryggen skal på plass. Her bruker jeg charteruse carftfur over ryggen. Denne måler jeg til på forhånd så den har korrekt lengde. Det kan være en realt knott å klippe det reint ved krokøyet i ettertid. Igjen om man bruker monotråd så er det ikke noe problem å feste den siste craftfuren godt så den sitter. Jeg legger også en dråpe lynlim på til slutt.

teppesild-6-870x489

7. Sett på 3D øyne på hver side. Her bruker jeg også en dråpe lynlim så øyne sitter godt. Da er teppesilda klar til å lure en sølvbar eller to!

teppesild-7-ferdig-870x489

Frode

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy