Hjem Fiske Poff, så var sommeren over

Poff, så var sommeren over

Av Redaksjonen
Av Kenneth Hagen

sjoorretfiske-i-april-1_resized

Poff, så var sommeren over.
Hvorfor går tiden så fort når det er sommer ?
Vi hadde jo så mange planer om plasser som skulle prøves….
Men man skal vel ikke klage så lenge man har fått fisket en del ( noen vil påstå mye ).
Jeg og Malin startet tidlig i April med jakt på sjøørreten. Det var mye flott vær, men det var ikke så mye fisk vi fikk. Noen blei det da, men Malin fikk i allefall god kastetrening med sluk.
Vi brukte og tiden til litt fluebinding, litt forberedelser må det jo være, før man setter i gang for fullt.

Da vi kommer til Mai måned er det en del vann som er isfrie og vi må jo selvfølgelig prøve oss på ørreten. Og ørreten den er sulten, så det er mange fisker som blir dradd på land av 7 åringen denne sommeren.

Da vi kommer til Juni måned er vi i gang med jakten på sjøørreten igjen. Heller ikke nå er det mye å skryte av. Så jeg merker at motivasjonen til både meg og Malin er laber. Så vi fortsetter med ørretfiske når vi har mulighet, jeg merker fort at motivasjonen endrer seg når det blir en fisk eller to. Det spiller ingen rolle om det er små eller store fisker, så lenge det er fisk å få.august_resized

Da Juli måned kommer, sitter det en lettere skuffet og muligens litt lei seg liten jente hjemme, da pappaen drar en ukes tid til Finnmark på Laksefiske.

Jeg kjenner det og, skulle ønske at hun var klar til det. Så med litt blandede følelser drar jeg oppover med en kompis og kollega som er fra Trøndelag og jobber i Oslo. Han er mildt sagt klar for et eventyr i nord. Vi kommer opp til elva vi skal fiske i, for å oppdage at det er ekstremt lite vann. Men det er en liten elv vi skal fiske i, så det er lettere å se fisk, så vi krysser fingrene.

Det starter treigt men jeg får en fisk som vi kan ha til middag dagen etter.
20160718_230042Heretter blir det stille et døgn. Vi går lengre opp i elva og finner en stor kulp det det står en del fisk. Vi slår oss ned her og prøver oss frem.
Plutselig elsploderer det i stanga til kompisen min, det er en stor fisk som har adhd som har tatt flua. Her må man være hard på kjøringa, kan ikke la fisken gå ut av kulpen, for da bærer det ned i en foss og adjø fisk. Det hjelper ikke på at han har en 5 er stang han står å kjører med. Fisken raser frem og tilbake, hopper og er helt klin kokko, den er nær oss et par ganger før den til slutt sier farvel og takk for denne gang. Vi anslo fisken til å være 6 – 8 kilo.
Han kommer småskjelven tilbake til sitteplassen og sier fy …. , dette var en helt syk opplevelse. Han har fisket laks i Namsen tidligere ( mest fra båt ) .

Dette var noe helt annet en å fiske laks i en stor elv.

Vi får etterhvert noen fisker på land, men vi mister mange på grunn av lite vann og mange steiner, men alt i alt en kjempefin tur. Da vi er på tur hjem igjen kjenner jeg at jeg gleder meg til å dra på fisketur med Malin igjen. Men først er det sydentur som skal gjennomføres…

Da vi kommer hjem i midten av August er det rett ut å fiske igjen, jeg og Malin drar til et vann som er kjent for stor sjøørret.
Vi fisker lenge, men det er bare Malin som får fisk. Ho skal ikke slippe ut noen, selv om de er små. Nei hun skal selvfølgelig sløye og grille fisken selv, jeg spiser pølse og hun spiser grillet fisk.
Så det blei jo en fin tur uansett.
Heretter tar vi noen turer tilbake til plassene som vi prøvde i vår, denne gangen var det full klaff. Både sjøørret og smålaks blei landet. Malin fikk prøvd å kjøre fisk på fluestang, noe som gikk over all forventning. Dette ga mersmak.

Så det blir nok noen flere turer hit, før vi legger bort stanga og venter på at isfiske sesongen starter.

Så jeg avslutter med å fortsette maset på folk om å ta med barna på fisketur, de lærer fort og takler det meste, bare de får prøve det selv.
Takk for turene i sommer Malin, jeg ser frem til vinterens isfiske.

Av Kenneth Hagen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Wanja Aronsen 15. september 2016 - 18:27

Kjempeflotte bilder og flott skrevet Kenneth. Dere har nok hatt mange fine turer, og mange fler venter ? Ps. Du får sende fruen på besøk når dere drar på fisking ?

Svar
Kenneth hagen 15. september 2016 - 21:00

Takk wanja. Ja det har blitt mange kjempeflotte turer. Skal prøve å huske på å sende ho avgårde når vi tar en helgetur ?

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy