Hjem Fiskeguider Bornholm – Østersjøen Perle – Fantastiske fiskemuligheter

Bornholm – Østersjøen Perle – Fantastiske fiskemuligheter

Av Redaksjonen

Bornholm – Østersjøen Perle
Etter en 6 timers biltur sørover fra Oslo befinner du deg i Ystad på sørkysten av Sverige. Her er du kun en fergetur på 1 time og 20 minutter fra å befinne seg på den danske øya Bornholm, også kalt Østersjøens Perle.

Skrevet av: Frank Ronny Johansen – The-a-team1.blogspot.no

Øya Bornholm har form som en rombe eller firkant hvor hver side er ca. 30 km lang, noe som gjør den til et egnet utfluktsmål med sykkel. Alle større byer på øya ligger ved kysten og har en havn, med ett unntak: Aakirkeby. Den største byen på øya heter Rønne og ellers følger Hasle, Allinge, Sandvig, Gudhjem, Svaneke og Nexø. Totalt er det 27 havner på øya.

Foto: Privat

Bornholm byr på alle typer av sporstsfiske
Spesielt våren, høsten og vinteren byr Bornholm deg på noen enestående opplevelser, og øyas geografiske og biologiske forhold gir deg mulighet for stort sett alle typer av sportsfiske. Spesielt lakse- , sjøørret- og torskefisket har gjort Bornholm berømt, hvor bl.a. de store vanndybder har skapt ideelle betingelser og sikret fisket i Østersjøen. En ting er sikkert; det er kun på Bornholm du har alle muligheter innen for så kort rekkevidde. Uansett om du er erfaren eller ikke, er “Østersjøens perle” alltid en utfordring for den naturelskende sportsfisker.

Foto: Privat

Trolling på Bornholm
Havet rundt Bornholm byr på masse av opplevelser for deg som elsker å fiske.

Har du båt er Bornholm det helt riktige valget å reise til. Den amerikanske fiskemetoden, trolling (dorging), er veldig utbredt i Skandinavien og især på Bornholm. Området rundt øya er veldig rik på laks og sjøørret, og fisket har i de siste årne vært helt fantastisk. Laks kan fanges hele året rundt , men perioden november-mai er å foretrekke. Da er vannet kaldt og laksene mest huggvillige!
Det er ingen stangbegrensning for trollingfisket, men noen spesielle regler er det. Man kan ikke benytte dyprigger nærmere enn 1 nm fra land, og fisker man nærmere enn 3 nm fra land er planerbord ikke tillatt. Da må det benyttes sideparavaner.
De fleste havnene på Bornholm er det en rampe for utsetting av båter, og hvis det blåser mye vil man alltid kunne fiske på le siden av øya. Da er det fint at det er 27 havner spredt rundt øya.

Foto: Privat

Store trolling events på Bornholm:
På Bornholm arrangeres det hvert år tre store trolling events. Den mest populære konkurransen (verdens største trollingkonkurranse) er ”Trolling Master Bornholm” som finner sted hvert år ved Tejn Havn, mens Melsted Trolling Center og SportsDres står bak”Trollingtreff Bornholm”, hvor der fiskes etter laks og sjøørret. Hvert år i mars måned arrangerer også guidene i ”WildWater Fishing” ”Nordic Trolling Camp”. Dette er tre camper som er åpen for alle å bli med. Her vil du oppleve tre dagers laksefiske fra store amerikanske trollingbåter.

Kystfiske etter sjøørret rundt Bornholm
Bornholm byr på ideelle kyststrekninger. Ingen andre steder i Danmark finner du så idelle kyststrekninger, som på Bornholm, og på grunn av øyas størrelse er det alltid mulig å finne en egnet fiskeplass. Og med ikke ferre enn 27 bornholmske havner er der også alltid en egnet molo i nærheten hvor du kan fiske fra.

Det beste tidspunktet å fiske sjøørret på Bornholm er i perioden fra med november til Sankt Hans i midten av juni. Av hensyn til bestanden på sjøørret har Bornholm noen særegne fredningszoner ved alle elveutløp. Østersjøens lave saltinnhold gjør at ørreten er fødesøkende året rundt. Øyas varierende kyststrekninger med rev, klipper, sandbunn, ålegress og steinsamlinger danner grunnlaget for den fine bestand av sjøørreter. Biologer og sportsfiskere har arbeidet iherdig for å bevare øyas særegne ørrettype, og man har avvist alle tanker om utsetninger av mere hurtigvoksende ørreter.

I tillegg kan Bornholm bl.a. by på på følgende for sportsfiskere:

Fiskerelaterte overnattingsplasser:

For mer informasjon om Bornholm klikk her.

Er du interessert i å bli en bedre trollingfisker eller inspirert til å lære nye fiskemetoder, så har du nå sjansen i selskap med andre sportsfiskere. Nå har du faktisk en muligheten til å bli med til NTC – Bornholm en trollingfiske-camp med noen av nordens mest dedikerte fiskeguider. Ønsker du å finne ut mer, så kan du få mer informasjon her:  http://the-a-team1.blogspot.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy