Hjem Fiske Ble heldigvis enige om å vente litt

Ble heldigvis enige om å vente litt

Av Daniel

Atle Nerland fra Langhus har tatt med barna Nora (14) og Gjermund (10) til et vann som har levert brukbar gjedde de siste 3 sesongene. Det skulle vise seg at vannet ville levere noen flotte gjedder til Gjermund og Nora også. begge endte opp med en ny personlig rekord i løpet av vinterferien.

Vi tok en prat med med Atle om gjeddejakten i vinterferien.
– Vært et par flotte dager med barna mine Nora og Gjermund i vinterferien .
De har fått vært med på ett vann som jeg har vært så heldig å bli kjent med de siste 3 sesonger . Det er ekstra moro å kunne ta med en kommende sportsfiskegenerasjonen på et vann som kan levere en så høy snittstørrelse på gjedde. Ingen av dem er noen uerfarne fiskere ettersom de har fått blitt med meg “gammern” på en del turer.
Men de større gjeddene har uteblitt litt. Da vil jeg tru det viktigste er å la unga ha det morro og lystbetont på tur uansett.

Les også: Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda

Første dagen vi prøvde satt vi ut 5 stenger med små-abbor utenfor to små viker på en dybde på ca 2 meter. Det var kun få meter fra en bakke under vann som gikk raskt ned til 4-5 meters dyp. En markert kant som ofte rovfisken patruljerer også  gjerne her gjedda går inn tidlig og seint på dagen. Vi var relativt seint ute på dagen, så vi fikk satse på eftasbettet i utgangspunktet.

Kl 16 .15 smalt det til på 2 stenger samtidig.
Første stanga kroka Gjermund en på ca 3 kg. Denne fikk han ganske raskt opp, så vi kunne konsentrere oss om den andre stanga.  Det var Nora sin tur å ta den andre stanga, så når vi kom bort gjorde hun et mothugg med engang.
Hun fikk seg en god overraskelse da denne var av det spreke slaget. Denne hadde 6-7 lange harde utras før vi fikk se den.
Når Nora endelig fikk den opp, så hadde hun en lang seiersdans utpå isen etter å ha fått en ny personlig rekord med en gjedde på 8,1kg.  Gjedda var kroket ytterst i “saksa” så fikk hun også lært litt om fang og slipp av større fisk.

Foto: Privat

Noen dager seinere reiste bare jeg og Gjermund ut igjen.
Da valgte vi å oppsøke en mer ” grunnvik” med sivområde som holder mer byttefisk generelt, som gir oftere hugg perioder, med innslag av gjedder i alle størrelser . Målet med turen denne dagen var at Gjermund skulle å fiske abbor med mormhyska. Noe som viste seg han var veldig flink i, det resulterte i 25 abborer.
Med agnfisk, så fikk vi også ut gjeddestengene. Denne gangen satt vi dem ut på 1,5m-3m dybde.

Les også: Se gjedden på over 20kg ta agnet

Vi hadde kun hatt to run frem til firetiden på ettermiddagen, så vi hadde egentlig tenkt å gi oss da vi heldigvis ble enige om å vente litt til.
Kl 17.10 smeller det til på den ene stanga som sto på 3 metern..
Den drar rett ut mot dypere vann, så da ber jeg Gjermund om stramme til, så han kan gjøre mothugg med det samme. Da kommer det ett tungt og seigt drag i stanga, og Gjermund lar den bare “gå”  etter to tunge og gode utras kommer den kjapt under iskanten. Da får jeg raskt tak i den og dratt den opp på en pose vi har på isen.
Gjermund sperrer forståelig nok opp øya stort da han innser hvilken gjedde han har fått.
Veier denne kjapt til 8940gram og har en lengde på 104 cm. Dette var en gjedde som virkelig var i god form.

Foto: Privat

Foto: Privat

Disse opplevelsene kommer nok til å sitte lenge i for Nora og Gjermund, og far bil selvfølgelig litt stolt når man ser at de får så stor glede av fisket sitt.

Høres ut som to helt fantastiske fisketurer. Vi i Fiskeavisen takker for deres tid og ønsker dere skitt fiske resten av sesongen!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy