Her kommer en ny deilig matrett fra rpfiske.com . Den er allerede testet ut av flere, og med gode tilbakemeldinger. Kanskje du burde prøve den?
Kortreist og billig mat som lot seg lure av et takkel som var agnet med en hel filet av makrell. Fisket i en skrent på ca 270meters dybde ! Foto tatt av : Bjørn Olav Digernes
-Det føles så godt å vite hvor maten kommer fra. Den bløgges, oppbevares riktig og filetene er kritthvite og saftige.
-Hvor lang tid tar matlagingen: Max 30 min
– Vanskelighetsgrad: Lett
Nb: Husk å temperere fisken i romtemp (ca 20-30 min) Salt den lett med havsalt.
Ingredienser : Små poteter, sjalottløk, hvitløk, vårløk, rødløk, chorizo og hvit fisk.
1. Kutt potetene i tynne skiver. Stek dem i olje. Beveg pannen, slik at det ikke brenner seg. Krydder: Pepper ( Vent med saltet)
2. Etter 2-3 minutt har jeg i finhakket sjalott og hvitløk.
3. Når potetene begynner å bli stekt, har jeg i en knorr grønnsaksbuljong (blandes med litt varmt vann- jeg brukte ca 0,2dl) og resten av ingrediensene (chorizo, vårløk og litt rødløk)
Tips: Knorr sine buljonger setter bra smak. Sammen med den og chorizoen skal du ikke behøve mer salt, men alle har hver sin smak- Smak deg frem.
Skru ned varmen og bare hold varmen.
4. Så den viktigste råvaren! Fisken
En til far, en til mor og en til storebror og lillebror☝?☺️ (ja det er godt med pepper)
Her bruker jeg samme prinsipp som alltid. Glovarm stekepanne og kun olje! Fisken stekes 90prosent på den ene siden. Se skorpen !! Så oppi med chorizo, og vårløk. Skru ned varmen og la det stå 2-3 min. Middagen er servert!Deilig brosme med preg av skalldyrsmak. Masse smak fra chorizoen og deilige pannestekte poteter. Litt rå rødløk setter også en deilig smak på det hele. Håper dette var til inspirasjon. Anbefales!
Vh Raphael
Pr 100gr brosme får du:
Energiinnhold 281 kJ eller 66 kcal
Næringsstoffer:
Protein: 16,1 g
Fett: 0,2 g
Mettede fettsyrer: 0 g
Transumettede fettsyrer: 0 g
Enumettede fettsyrer: 0 g
Flerumettede fettsyrer: 0,1 g
Kolesterol: 53 mg
Karbohydrater, totalt: 0 g
Vitaminer:
Vitamin A: 2 µg
Vitamin D: 0 µg
Riboflavin: 0,15 mg
Folat: 2 µg
Vitamin B12: 1 µg
Mineraler:
Jern: 0,1 mg
Selen: 30 µg
Kilde: Matvaretabellen