Hjem FiskeArtsfiske Denne er ny norgesrekord

Denne er ny norgesrekord

Av Daniel

Sportsfiske kommer i ulike former. Det å jakte på arter har blitt en populær form for sportsfiske i Norge de siste årene.
Blant de ivrigste har vi for eksempel Sebastian Rinaldo Pedersen som per dags dato teller 117 forskjellige fiskearter på sportsfiskeutstyr i Norge. På listen hans finnes det arter fra grammet til over hundre kilo

Natt til lørdag 6 april var Pedersen nok en gang ute å fisket i Stavanger.
Metoden han brukte denne kvelden kalles kikkfiske.
Som ordet sier går det ut på å kikke etter fisk. Ofte i mørket med hodelykt som hjelp. Man leter dem rett og slett frem, og fisker på utvalgt art.
I løpet av nattens timer kom han over denne fisken.

Kystringbuk (Liparis montagui)
Foto: Sebastian Rinaldo Pedersen

Kystringbuk (Liparis montagui) tilhører ringbukfamilien. Fisken er ikke uvanlig i Norge, men det er muligens litt uvanlig å fiske målrettet etter den, med mindre du er blant de hundre som driver med denne sporten da.
Den henger ofte i taren med sugekoppen sin, og det var slik Pedersen fant den. Fisken ble servert litt reke på en liten krok, og det tirret fisken til hugg.
En plugg av et eksemplar som tikket inn på 11,7 gram.

Solid rekord på arten.
Foto: Sebastian Rinaldo Pedersen

Tidligere rekordholder er det klubbkompis (NKML) John Olav Florø Larsen fra Stavanger som har.
8,5 gram veide den og ble tatt i 2014.
Dersom fisken registreres hos Villmarksliv
vil det være Pedersen som står med den nye rekorden.
Noe 22 åringen bekrefter til Fiskeavisen.no at han vil gjøre.
Når den er såpass stor i forhold til de andre eksemplarene han har fått før, er det verdt alt papirarbeidet som kreves for å melde inn en norgesrekord, sier han med et smil.

Se også “Sebastian Rinaldo Pedersen gjør det igjen- Norgesrekord”

FANGSTREGLER
Norgesrekorder i sportsfiske kan settes i Norge og norske farvann. Saltvannsfisk skal være fisket innenfor Norges økonomiske sone, fiskerisonen ved Jan Mayen eller fiskevernsonen ved Svalbard.
Fisken skal tas på sportsfiskeredskap der pilkestikke, pilkestang eller stang utgjør en del. Som sportsfiskeredskap regnes i denne sammenhengen ikke utstyr som oter, garn, line, snik, ståsnøre uten stikke/stang, harpe og lignende.

Fisken skal ha bitt frivillig på kroken ved at krokens inngang skal være fra innsiden av munn eller svelg. Krøket fisk godkjennes ikke.
Norgesrekord godtas ikke for fisk fra fôringsdammer, ”put and take” og lignende.
-Fisken må være tatt i henhold til lokale fiskeregler.
-Fisken må ikke være tatt hjelp av drone, undervannsbåt eller lignende. Fisken skal fysisk være fisket av personen som reiser rekordkrav, uten hjelp av andre eller ved bruk av EL-snelle eller tilsvarende.

(Hentet fra Villmarksliv)


Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Sjekk denne sandflyndren - Fiskeavisen.no 20. april 2019 - 14:28

[…] fiskearter tikker inn i år. Så langt har Fiskeavisen.no allerede skrevet om rekorder på kystringbuk, krystallkutling,Leirkutling. Nå er det Tage Aarstad (18) fra Trondheim som har fått en ny rekord […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy