Hjem Fiske Denne storlaksen ga Johnsen en helt rå opplevelse

Denne storlaksen ga Johnsen en helt rå opplevelse

Av Redaksjonen

For de aller fleste er laksesesongen over for i år, men langs Drammenselva befinner det seg fortsatt noen laksefiskere som ikke helt har klart å legge fra seg laksestanga. Det kan nok Nicolai Johnsen fra Drammen være godt fornøyd med at han ikke har gjort, for nå har han landet sin andre laks på 19 kilo denne sesongen.

– Sesongen startet med laks på 15,3 kilo i mai, senere i juni så klarte jeg og dra på en laks på 19kg, forteller Johansen til Fiskeavisen.

Sesongen varer ut september i Drammen. Ettersom elva skal behandles for gyro, skal all laks avlives og ikke slippes ut igjen.

– Tredje dagen før sesongslutt, tok jeg meg en tur for og fiske. Dagen startet med en laks på 4,6kg og deretter en liten tass på 1,2, forteller Johansen.

Les også:  – Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80tallet

Det var ikke før ved mørkets frembrudd det store skulle skje.
Johansen skulle få møte på sin andre laks på 19 kilo for sesongen.

– På kvelden skjedde da det som var en av mine råeste opplevelser med laksefiske. Jeg satte på en stor svart tubeflue. Kastet det jeg klarte og traff brekket. I det flua treffer vannet blir det blytungt og da startet kampen, forteller Johansen.

Nå var det bare å stramme bremsen, å kjøre seg klar for en kamp på nesten en halvtime.

– Ble mange tunge og lange utras og et par store plask. Fisken ville ikke inn og den satte seg selvfølgelig fast. Søkket løsnet og fisken satt like godt på. Etter 25 minutter med kraftig og hard kamp, så resulterte det i en sinna haka laks på 19kg, forteller Johansen til Fiskeavisen.

Det er ikke mange som har greid å lande to laks på hele 19 kilo samme sesong. Selv om Johansen har flere storlaks på samvittigheten, så har han igjen å passere den magiske grensen på 20 kilo.

Johansen ønsker avslutningsvis takke håveren Sten Karlsen for en fantstisk jobb.

Håvard Ringen fikk heldigvis dokumenter opplevelsen på film. Filmen kan ses her:

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy