Hjem Nyheter Havabbor på over 3,5 kilo fanget i indre Oslofjord

Havabbor på over 3,5 kilo fanget i indre Oslofjord

Av Redaksjonen

Den eksotiske fisken ga Duncan Philip Jones realt sjokk da han var og fisket ute i indre Oslofjord. Havabboren på over 3,5 kilo hugde kraftig til før den la på svøm. Da var det bare for Jones å rygge etter med båten.

For de fleste forbindes havabboren gjerne med en meny i et eller annet sydenland. Men de siste ti årene har fisken blitt langt mer vanlig langs norskekysten. Den eksotiske fisken er også å finne i Oslofjorden.

Jones er ingen uerfaren fisker. Ambassadør for flere kjente merker, som Mercury og IMA Fishing, og ikke minst fiskeguide for hotellet The Thief i Oslo. Med flere år med fiske i indre Oslofjord, har han blitt godt kjent med hvor makrellen, sjøørreten og ikke minst havabboren står.

Jones fisket rett ved land, og ante fred og ingen fare, før det smalt kraftig i stanga hans.

– Hva f*** er dette, var mine første tanker før jeg raskt forstod at dette var en stor havabbor, forteller Jones.

Med en liten spesialbygget båt fra River Boats ble det helt kaos for fiskeren, som plutselig fikk hendene fulle med en fisk som ga fult utras.

– For en helsikes kamp! Når alt skjedde, måtte jeg i tillegg sette båten i reversj, ettersom jeg ikke hadde så mye line igjen på snella, forteller Jones.

Etter en kamp som pågikk i 20 minutter, fikk Jones endelig fisken ombord i båten. En nydelig havabbor på 3590 gram.

Fisken ble fanget 1,5 meter under vannskorpa, kun to meter fra land.

Jones kan avsløre at fisken ble fanget på en makrell-farget Ima Komomo SF-125 wobbler. Havabboren hadde slukt hele greia.

Hittil denne sesongen har storfiskeren fått hele syv havabbor over 1,8 kilo i Oslofjorden. Så her er det store muligheter for alle som har litt tålmodighet.

– Dette er den absolutt støreste havabboren jeg noensinne har fanget! Det ble virkelig et emosjonelt øyeblikk.

Jones slipper alltid ut små-havabbor på under 52 centimeter. Voksen havabbor ligger på mellom 1 og 1,3kg. Men denne fisken kan nå forvente å bli midtpunktet i et festmåltid for venner og familen. Den skal nemlig røykes på einerbusk fra området.

– Jeg er stolt over at jeg skal få legge denne på grillen og ha et festmåltid med familie og venner, avslutter Jones.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy