Hjem fortellinger Sannheten om fluefiskere og markfiskere

Sannheten om fluefiskere og markfiskere

Av Martin Tilrem

Fluefiskere hater markfiskere! Det er noe alle vet. Fluefiskere hater markfiskere fordi de driver matauk med eneste formål å fylle matlagrene for vinteren. Familien skal ha mat og det samme med hund, katt og rev. Markfiskere drikker hjemmebrendt og det er forklaringen hvorfor de ikke flytter på seg. Kommer det en markfisker hvor det oppholder seg en fluefisker, da drar fluefiskeren pga hølen blir ødelagt. Dette er en regel på lik linje med at det er en regel om at markfiskere kan ta opp flere laks enn det kvoten tilsier. Markfiskeren avliver ikke laks humant, det vet fluefiskeren. Laksen skal helst skalles ihjel. Det er iellefall det de ønsker, og det vet fluefiskeren. Fluefiskere vet at markfiskere av og til bli slukfiskere. Det er fordi de egentlig vil fiske med flue, men kan det ikke. Fluefiske krever hjerneceller. Fluefiskeren vet at det er lett å fiske med mark, og at markfiskere stemmer Rødt.

Markfiskere hater fluefiskere! Det er noe alle vet! Markfiskere hater fluefiskere fordi de tror de er bedre enn alle andre. En markfisker som ser en fluefisker som leker med laksen for så å slippe den ut igjen vet at laksen en time senere flyter død i land på valdet lengre ned. På dette valdet fisker de ikke, de bare plukker laks. Slik er det bare. Fluefiskere drikker ikke, og om de drikker er det kun finere vin, dyr champagne eller pepsi max og det vet markfiskere. Fluefiskere blir ikke fulle, de blir bare brisne og skrytende. Dette er også forklaringen på hvorfor de skryter så mye om fisk de har mistet men egentlig aldri har hatt på. Fluefiskere opptrer også i flokk hvor de går sammen og skremmer fisk, det er derfor markfiskere går til de dårligste hølene når fluefiskerne kommer. Dette er en regel på lik linje med at det er fluefiskerne som har bestemt fiskereglene. Døgnkvote på en laks er jo greit når man ikke får laks. Fluefiskere stopper ut smålaks, det vet markfiskere. Markfiskere vet at det er lett å fiske med flue og at fluefiskere stemmer Høyre.

Slukfiskere som bare fisker med sluk er amatører. Det vet både markfiskere og fluefiskere. Av og til treffer de en laks i bakhodet i et kast, og da kan den bli med inn på land. Kvinnfolk og unger kan kaste med sluk, men ikke mannfolk. Det vet fluefiskeren og markfiskeren. For markfiskeren er det imidlertid lov å fiske med sluk om man er for full til å tre på marken, det vet fluefiskeren.

Noen fisker med alle slags redskap. Markfiskere og fluefiskere synes de er vinglekopper og tas ikke med i gjengen. “Alt slags redskap fiskere” stemmer ikke, det vet alle markfiskere og fluefiskere.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

9 kommentarer

Robin Nordbotten 19. januar 2014 - 23:45

Helt fantastisk!

Svar
Asgeir Alvestad 20. januar 2014 - 08:34

he he, ja så dumt, at det blir bra 🙂

Svar
Peter Fröjd 20. januar 2014 - 10:27

En riktigt härlig skrift. Detta är en och skär sanning.
Vi hade en liknande skrivelse på vår hemsida för ett halvår sedan. Vi kallade den för Förbud för flugfiskare i ren provokation.
Vi fick otroligt mycket skit för den – men vi ville bara att alla vi som fiskar ska respektera varandras olika intressen.

Svar
Karl M. Withbro 20. januar 2014 - 15:58

Helt herlig den der. Ler godt enda.

Svar
Trond Kjærstad 20. januar 2014 - 18:47

Mange gode poenger 😀
Vi hater!

Svar
Trond 25. januar 2016 - 13:30

Hehe!!kan ikke gjøre annet enn og le..
Helt utrolig hva folk får seg til og skrive…

Markfiskere! Lær dere den eette fiskekunsten og få glede av Laksefisket.

Fisk m flue!!!

Jeg bare spørr???
Hvordan gjør markfiskere det når de gjennutsetter Laks som har svelget det levende agnet????

Frustrert Laksefisker….

Svar
Rune Bjørnsen 3. mai 2019 - 19:19

Markfiskere kaster ikke mat.

Svar
Stein Hjellestad 26. januar 2016 - 04:48

Markfiskere og fluefiskere snakker om den ene fisken de fikk, mistet eller fikk og slapp utigjen, noe som er helt hull i hodet. Yrkesfisker snakker om de grisekastet på flere hundre tonn eller den kveite på flere hundre kilo som de solgte.

Nå vet markfiskere og fluefiskere at de har null peiling på fiskeri, og at se bør trå varsomt når yrkesfiskere ankommer fylket.

Svar
Rune Bjørnsen 3. mai 2019 - 22:48

Og mens flue og markfiskerne krangler, så fisker slukfiskerne :-p

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy