Hjem Fiske Det er fanget store mengder oppdrettslaks i elver på Helgeland

Det er fanget store mengder oppdrettslaks i elver på Helgeland

Av Redaksjonen

Bilde av oppdrettslaks – Bildet er tatt av Vlad Vasnetsov fra Pixabay

Etter en rømming fra et oppdrettsanlegg i Lekafjorden, er det fanget store mengder oppdrettslaks. Bare i elvene Vefsna og Fusta, er det fanget flere hundre laks.

Avisa Helgelenningen, skriver at rundt 39 tusen oppdrettslaks rømte fra et anlegg i Lekafjorden i slutten av august. Av dette kan det se ut til at betydelig antall fisk har kommet nordover til Helgeland.

Det har i hele oktober, blitt fisket etter rømt fisk i elvene Vefsna og Fusta.

– Vi har hatt åtte fiskere som til sammen har fanget 120–140 oppdrettsfisk i Vefsna, forteller Bjørn Brodtkorb i Vefsnavassdragets fiskeforvaltning til Helgelenningen.

Brodtkorp er frustrert over at de lokale laksestammene utsettes for slike trusler, gang etter gang. Han forteller videre at det er påvist store mengder oppdrettslaks på flere steder på Helgeland.

Fiskeridirektoratet påla oppdrettsselskapet å drive gjenfangstfiske etter den rømte laksen. Det var etter en måned meldt inn fangst av litt over 8000 rømt oppdrettslaks.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy