Hjem FiskeArtsfiske Fikk storkveite på isen

Fikk storkveite på isen

Av Redaksjonen

Markus Kråkmo og onkelen, Åge Kråkmo hadde planlagt en isfisketur til Nordvika i Skjerstadfjorden. Planen for turen var i utgangspunkte torsk, sjøørret og flatfisk. Men det skulle vise seg at en kjempestor kveite på 70 kilo også ville være med opp.

Planen for turen
– I utgangspunktet var planen torsk, sjøørret og flatfisk, både store og små. Jeg hadde selvfølgelig rigget meg til med en stang med reke et par meter under isen, en med flyndretakkel og til sist ei 16-25 lb båtstang påmontert ei Penn Fathom 2-speed og et glidende takkel med sirkelkrok 6/0 og ei sildeside, forteller Markus til Fiskeavisen.

Markus og Åge startet fisket rundt kl 12:00, men de første timene var det tregt. Etter å ha fått et par små sandflyndrer hver og et par napp, så var klokken rundt 15:00. Da begynte de å tenke på hjemreisen, men mens de står å prater, så ser Markus at kveitestanga de har stående rører på seg.

Hugget
– Jeg går bort til hullet og ser snøret renne av snella, fisken stopper opp og jeg begynner å sveive meg rolig innpå. Jeg møter motstand, setter kroken og kjenner at det er fisk på. Den kjennes ikke så stor ut (her kommer fisken antageligvis sigende etter).
Åge kommer bortover og jeg legger mer press på fisken.
Nå kjennes det med ett ut som fisken sitter fast i et gammelt garn eller lignende nede på bunnen, men jeg presser på og den kommer sakte sigende opp mot hullet.


– Vi forventer å se ei lita kveite eller en torsk med vedheng, og får oss en stor overraskelse når fisken kommer opp mot hullet og vi skjønner at det er en fisk på over 50 kg. Det er egentlig ikke før nå det går opp for kveita at det kan være lurt å komme seg unna, og den neste timen prøver den iherdig på akkurat det.
I ettertid er det ikke lett å huske hvor mange utras den hadde og spesielle detaljer fra bataljen, men rygg og armer fikk jammen kjørt seg, forteller Markus til Fiskeavisen.

Landingen av fisken gikk greit, Åge og Markus hadde kveita kun på land i 1 – 1,5 minutter på isen, i 2 pluss grader, før fisken fikk svømme videre. De var så effektive at kvaliteten på bildene ikke var så nøye. Etter målingen viste det seg at kveita var 170cm, noe som tilsvarer en vekt på 70,3kg.

Etter kampen med kveita, så var Markus altfor sliten i armene til å fortsette fisket, og Åge ventet gjester. Da var det bare for karene å komme seg hjem

Markus forteller til slutt til Fiskeavisen at dette var en av hans topp tre fiskeopplevelser.
– En helt vill fiskeopplevelse, og definitivt en av mine topp tre fiskeopplevelser, så langt. Spesielt med tanke på måten fisken ble fanget. Jeg har blitt spurt i ettertid om vi fisket målrettet etter stor kveite, og svaret er ja, vi fisket etter kveite, men vi hadde vel ikke sett for oss at resultatet skulle bli såpass bra. Heldigvis hadde vi tatt høyde for stor fisk og valgt utstyr deretter, ellers hadde nok aldri denne kveita kommet opp.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Fikk en enormt stor kveite alene ombord i båten - Fiskeavisen.no 16. august 2020 - 17:45

[…] Les også: Fikk storkveite på isen […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy