Hjem Fiske Fiske med lange negler

Fiske med lange negler

Av Redaksjonen

Skrevet av Tone Brustad // Villjenta.com

tonetest

Det første fiske begrepet jeg lærte meg som jeg ikke kunne fra før av var ordet haill, men det er sånn det er når du er med så mange karer å fisker. Du kan ikke toneissitte å ta deg nær av noe når det kommer til mannfolk og fiskinga dems. Da har de konefri og alt på en gang! Det at de glemmer at det er ei dame der da er helt forståelig. Smiler ved tanken på hvor mange ganger jeg har fått en albue inn i armen «det må du tåle» og etter fulgt med et stort glis. Og jo ja jeg tåler det, det er jo det jeg liker med å henge på isen hver vinter men en gjeng med gale menn som bare skravler skitt og drikker kaffe. Det er ikke noe drama, de ønsker bare å fiske! Og det er ikke noe å ta seg nær av for de sier ikke noe «feil» og 80% av tiden så gliser og ler jeg, resten lærer jeg noe, drikker kaffe og fisker.

Jeg har lært masse og er ikke utlært på noen måte når det kommer til fisking, jeg er rett og slett genuint interessert i isfiske spesielt. Takknemmelig for at de lar meg være en av gutta og at jeg får være med på gutteturene. Det å ofte være den eneste jenta har jo sine fordeler. Å der kom gliser igjen mens jeg skriver. Neida, det har jeg egentlig ikke abborørretdet for når jeg er der er jeg en av gutta. 

Når det kommer til min vennegjeng utenom skogen og fiskinga så har jeg flere av vennene mine i Oslo. Og en god prosent av dem rister mye på hodet av meg til tider. Fiskinga kommer først, før festen og jeg kommer heller litt sent på en bursdag enn å hoppe over en konkurranse kveld på isen. 

Fiske om sommeren er ikke like høyt prioritert hos meg for du har flere måneder i året å gå på. Isen er der bare litt! Så da er det lettere å planlegge noe med meg. kaffeFølte jeg hørtes veldig viktigper ut der en liten stund men du skjønner kanskje hva jeg mener? 

«Når har du tid til vennene dine?» Er en av meldingene som tikker inn på mobilen når vinteren kommer.  Du er bare med de fiske kompisene dine.  

Jeg får nesten dårlig samvittighet men bare nesten.  Jeg har prøvd å få med noen på fisking og det er noen som blir med og det er sporty gjort. Hadde vært moro om det var litt flere jenter og damer som fisket? Kanskje det er det men at vi gjemmer oss litt i skyggen til disse mannfolkene som kan så mye mere om isfiske enn oss? Det er i hvertfall det vi tror!  Jeg har lært at jeg ikke lærer om jeg ikke spør for å bare lære via nett er ikke det samme.  Og er du usikker, gjør som jeg gjorde. Søk opp din nærmeste Jeger og fiske forening inne på NJFF også finner du en mail der inne og forteller at du er helt ny og har lyst å lære om litt forskjelling innen en type fisking så får du nok hjelp der. Jeg selv ble medlem i Nannestad Jeger og fisk der jeg ble tatt imot med åpene armer.   

Ps. Jeg fisker ikke alltid med lange negler.

På dyptvann

«damer skal ikke ha ting gratis bare forde de er damer»

Uten å tråkke noen på tærne når det kommer til likestilling så har jeg alltid ment det er litt merkelig at noen steder her i Norge, jeg sier ikke alle steder men noen. At Kvinner og barn under 16 får fiske gratis, mens menn og gutter over 16 må betale for å fiske. Det er jo rett og slett urettferdig at en far og hans sønn at de skal betale dobbelt for å gå å fiske mens mor og datter uansett alder kan fiske gratis. Dette har vist blitt bedre noen steder men rynker litt på nese de ganger jeg leser dette på nett eller i avisa; «kvinner og barn fisker gratis».

Et annet synspunkt jeg har ang dette er når det er konkurranser! Hvorfor skal vi da ha Dame og Herre -klasser når det kommer til fisking? Jeg hadde ikke hatt noe imot å prøve å strebe meg opp får å klare å slå noen av de karene som alltid vinner. Istedenfor skjer det at jeg får premie for jeg er enten alene som jente eller så er vi kanskje to-tre damer i en gruppe av 10-20 menn. Det at jeg da får premie for å få total 3 fisk er jo litt tullete etter min mening.

Når dette er sakt så er det også de stedene som gjør dette. Der stiller damer og herrer helt likt både pris og trekninger, det er sånn jeg mener det burde være. Så for å komme til en konklusjon om det finnes en så mener jeg nok at konkurranser uansett stor eller liten så burde det ikke være en dame og herreklasse. Men det henger vel litt i at all annen sport har disse klassene.

[ads1]

Hyggelig at du tok deg tid til å lese igjennom innlegget mitt
«
fiske med lange negler»
som inneholder litt hvordan det er å være jente i fiskeverden. 


Tone Brustad // Villjenta.com

neglerfiskestang

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy