Hjem Fiskeguider Fiskeskolen – Sjøørretfiske i sjøen med Søvik Auren

Fiskeskolen – Sjøørretfiske i sjøen med Søvik Auren

Av Redaksjonen

En god del av den norske sjøørretbestanden vandrer opp i ferskvann for å gyte om sommeren og høsten. Vinteren brukes derimot til å feite seg opp, både for fisken som har gytt og for den som ikke gikk opp i elver og bekker denne sesongen, såkalt gjeldfisk. Og det er i sjøen etegildet skjer.

I den kalde årstiden jakter ofte sjøørreten langs strender og over leopardbunn, altså sand med innslag av stein og vegetasjon. Er det kaldt i sjøen kan fisken gjerne gå litt dypere, og områdene rundt marbakkeknekken er ofte der en finner de største eksemplarene. Dietten nå om vinteren består nemlig i stor grad av tanglopper, strandreker, kutlinger, stingsild, brisling, tobis og småsild, byttedyr som i stor grad holder seg på nokså grunt vann.

Mer fra fiskeskolen her..

I andre episode av Fiskeskolen har Endre Hopland fått med seg salgssjefen i Seeberg A/S, Morten Kroksjø, som rekkekamerat, og det er sjøørretfiske i sjøen med Søvik Auren-sluker som står på programmet.

Søvik Auren leveres i syv forskjellige fargevarianter og vekter på 14 og 18 gram. Slukene kan fiskes hurtig, men de egner seg også veldig bra til rolig innsveiving, noe som ofte er trikset på vinterstid. Og en aldri så liten spoiler alert: Dette trikset gjør susen så det holder i denne episoden. Ta en kikk selv, og del gjerne slik at vi får spredd budskapet. I denne videoen er det nemlig gode tips å plukke opp for de aller fleste.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy