Hjem Fiske Fiskesuget ble for stort for Vetle, det resulterte i en stor sjøørret.

Fiskesuget ble for stort for Vetle, det resulterte i en stor sjøørret.

Av Redaksjonen

Har du noen gang sittet hjemme og følt på at fiskesuget blir for sterkt?
Det skjedde nemlig Vetle Eriksen denne helgen. Han satt og bandt noen fluer før han la ut på tur en plass i Horten. Det endte med en fantastisk sjøørret på hele 4,5 kilo.

Vetle har vært så snill å delt denne kvelden med oss.
Han forteller;

– Jeg hadde egentlig ingen planer om å fiske på lørdag, men på kveldingen fikk jeg suget, så satt jeg meg ned å bandt opp noen nye fluer og la ut på tur ett par timer før det ble mørkt.

Det var godt med vind når jeg startet turen, så valgte å sette på en clouser (Red. En flue/streamer) for å komme litt ned under bølgene. Jeg hadde også bundet opp ett par oliven klympenvarianter siden det var meldt varmt, og det skulle løye med vinden etterhvert. Etter en times fisking i bølger og vind, løyet det og det ble litt for stille. Så etter litt begynte jeg å se litt aktivitet i overflaten, så kastet jeg litt i området med en clouser, men det ble ingen hugg. Derfor satt meg heller ned og observerte litt mens jeg byttet til en 0.22 spiss og oliven klympen(med et lite fluorødt triggerpunkt)

Oliven klympen – Størrelse 10# – Foto Privat

På første kastet etter byttet hugg det til, men det var en liten sjøørret som slo seg av etter noen sekunder. Det ble da stille noen minutter, før det ble litt mer aktivitet 15-20m unna meg. Jeg la ut noen kast noen meter unna vakene, så ble det bom stopp! Jeg trodde det var bunn ett lite sekund, men så forsvant lina ut av linekurven og jeg var over på snella, og fisken dro deretter ut 30-50 meter av backingen på første utras.

Vetle holder stolt frem sjøørreten på 4,5 kilo. – Foto Privat

Da roet det seg litt og jeg begynte å hale den inn. Jeg skjønte fort at det var noe stort i andre enden. Jeg hadde ikke fått sett fisken enda, men på vei inn hoppet den flere ganger og jeg så det var en stor feit og blank sjøørret. Når jeg hadde all backinga inne på snella igjen så ville den ut igjen og jeg lot den gå.

Da fikk jeg lirket opp tlf av lomma åpnet kameraet på tlf med nesa og begynte å filme litt. Kanskje ikke det smarteste når man kjører stor fisk, men jeg har en messenger-gruppe med noen kompiser som jeg ville få den ut på, de har alltid sagt at jeg ikke hadde hatt is i magen til å gjøre det når jeg har noe annet enn småfisk på kroken. «Typisk horngjell utras» fikk jeg tilbake av gutta i gruppa. Da begynte resten av jobben med å få landet den. Den hadde 4 fine utras før den var sliten og jeg fikk til å hove den. Det var godt å få lagt ut en ny video av en feit sjøørrett i håven (som forøvrig var alt for liten) etter de kommentarene, avslutter Vetle til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy