Hjem Fiske Tyrifjorden leverte bra ørret under Lowrance cup 2019

Tyrifjorden leverte bra ørret under Lowrance cup 2019

Av Redaksjonen

I helgen gikk første del av Lowrance cup 2019 av staben i Tyrifjorden.
Cupen går over 7 konkurranser der blant annet Fiskefesten og Ørretfestivalen på Mjøsa er en av konkurransene man må delta i.

I Tyrifjorden stilte 36 båter til start på lørdag morgen kl 07:30. Fisket varte frem til søndag kl 12:00. Dette er en catch and release konkurranse, så det er ingen fisk på innveiing. Under cupen ble det tatt 39 (gjeldende) ørreter på over 50 cm, de 5 største ørretene var på over 80 cm.

Det var team Snekkerbua som stakk av med førsteplassen med mest fangst og størst fisk.
Fiskerne om bord i båten var Rune Kringler fra Oslo og Terje Thon fra Hønefoss. De endte opp med en rekke flotte ørreter på 85cm, 80cm, 74cm, 63cm og to på like under 60cm

Rune Kringler viser frem en av ørreten de fikk ombord. Foto: Privat

Når Fiskeavisen ringer Rune, kan han fortelle at han alt er på Vänern i Sverige. Like etter konkurransen i Tyrifjorden pakket han nemlig om og kjørte til nabolandet for å fiske mer.

Han forteller at cupen ikke startet så alt for bra for dem. Det var ikke før ut på lørdagen at de endelig fant fisk. Da fikk de par tellende og noen under minstemål. Etter å ha fått de flotte ørretene ombord samt tatt bilder og målt dem, måtte karene ha litt hvile før det bar ut til samme området igjen, da var klokken fire søndagsmorgen. Det gav resultater og gutta fikk fire tellende fisk til ombord. 

Rune forteller også at all fisk ble tatt i et område på halvannen kilometer i Tyrifjorden.

Rune som forøvrig er fra Oslo, synes det var utrolig gøy å vinne over de lokale da han kun fisker i Tyrifjorden en gang i året, nemlig denne cupen. Rune innrømmer at de hadde litt flaks med å finne fisken.

Terje Thon holder stolt frem ene storørreten de har fått. Foto: Privat

De fleste ørretene ble tatt på en Tomic wobbler med blå rygg, hvite sider og sorte prikker, røper Rune til Fiskeavisen.

Vi gratulerer Terje og Rune så mye med seieren og ønsker dem skitt fiske videre i Sverige.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy