Hjem Nyheter Fridykkere hentet opp hundrevis av sluker, og det bare på noen få minutter.

Fridykkere hentet opp hundrevis av sluker, og det bare på noen få minutter.

Av Redaksjonen

Fridykkere brukte bare noen få dykk for å plukke opp store mengder med sluker, og annet søppel som ligger på havbunnen. 

Kristian Tonnem fra Bergen, forteller at han har hatt besøk av 3 fridykkere fra Hamar og Oslo. Fridykkerne hadde tatt turen vestover for å finne nye dykkersteder, og hadde på forhånd forespurt på Facebook etter gode steder å dykke.

-Fridykkerplassene i Bergen er lett tilgjengelig fra bil, forteller kristian. Planen var sightseeing, jakte litt fisk og eventuelt plukke med sluker etterlatt på bunnen.

Kristian valgte å ta de med til Rongesundet, som han mener er et sted som kan gi gode opplevelser. De første dykkene viste at det var uendelige mengder med sluk i dette området.

-Mot slutten av dykket, ble det strømstille akkurat rundt den østlige bropillaren, som er den mest populære fiskeplassen i området, kanskje i hele Bergen. Da fikk vi muligheten til å dykke der også.

-Her var det helt vanvittige mengder med sluker, det var bare å fylle hendene og ta med opp til overflaten.

I tillegg til sluker, ligger det også sener og mye annet fiskeutstyr slengt rundt omkring, både over og under vann.

-Det står en restavfallcontainer rett bak parkeringen, men det virker som folk foretrekker å kaste ting på sjøen eller gjemme det mellom steinene, sier en litt frustrert Kristian til Fiskeavisen.

Kristian forteller at folk flest er flink å rydde opp etter seg, så det er synd noen skal ødelegge plassen.

– Kanskje et skilt med informasjon hadde vært en ide. All mengden sene, utgjør en reel fare for både dykkere (vi kan sette oss fast), fisk (spiser løssluk og setter seg fast) og fiskerne selv som setter slukene fast i alt bunnavfallet og bidrar enda mer til problemet.

Guttene fikk tatt opp 451 sluk, 3 fiskesneller, 2 fiskekniver, noen ølflasker og flere kilo med fiskesene..

-Hadde vi vært flere, og fokusert hovedsakelig på rydding, kunne vi hentet opp mange ganger det vi tok opp denne dagen, avslutter Kristian Tonnem.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy