Hjem Nyheter Hvordan var egentlig Camp Villmark 2017?

Hvordan var egentlig Camp Villmark 2017?

Av Martin Tilrem

Fredag 31. Mars braket Camp Villmark løs for fullt, og nå, 2. April, tar det slutt. Fiskeavisen har vært på messen alle tre dagene, og tatt tempen på både besøkende og utstillere. Alt fra fluestenger til ulvedebatten har fått plass på messen, og selv om vi for det meste har sett på fiske-relatere arrangementer og utstillere, må det virkelig sies at Camp Villmark har hatt noe for så og si alle friluftsinteresserte, om du fisker med flue, med haspel, eller om du jakter.

Foto: Martin Tilrem

Foredrag for alle

 Messen i år har hatt en rang av forskjellige foredrag, fra fredag til søndag. På fredag holdt Bernt Nor fra hooked.no foredrag om hvordan du får barn interessert i fiske. Senere den dagen holdt Monica Hundseid foredrag om livets mening, og ikke lenger ble det holdt foredrag om Mount Everest av Une Prestholt. I rovfiskakvariet, som har hatt hedersplassen på Camp Villmark siden det første året med nye arrangører, ble det også holdt foredrag. I kastedammen rett bortenfor, imellom standene til Gero Sportsfiske og Villmarksbutikken, holdt ingen ringere enn Hywell Morgan fluefiskeshow, og Trond Syrstad kom med nyheter fra LTS litt tidligere på dagen.

Mot kvelden ble det holdt flere fluefiskeshow, og Mattias Drugge fra Hardy holdt kurs i hvordan man skal komme i gang med fluefiske. Fredagen ba på veldig mye for både fluefiskeinteresserte og de som heller fisker med haspel.

Om du ikke var der på fredag, ble mange av foredragene holdt på nytt på lørdag, og igjen nå på Søndag. Uansett hvilke dag du bestemte deg for å ta turen, ville du få et nogenlunde likt utvalg av foredrag, kurs, og shows. De eneste som muligens gikk litt leie mot slutten, var utstillerne selv.

Foto: Martin Tilrem

Rovfiskakvariet

 I det jeg sitter og skriver dette nå, ble et nytt foredrag satt i gang ved rovfiskakvariet. I år som flere år tidligere, har akvariet blitt fylt med ørret. Tidligere år har det vært flere fiskeslag i akvariet, men det virker nok som at de har hatt dårlige erfaringer med mange typer fisk i akvariet på samme tid. Ørret alene ser ut til å virke, for fisken ser sunnere og generelt bedre ut enn det de har gjort årene før.

Aktiviteter

 Hele dagen, alle dagene, har det vært mulighet for å være med på flere aktiviteter. Alt fra å prøve kano og kajakk i padlebassenget, til å klatre i klatreveggen. I Hall D, et stykke bortenfor rovfiskakvariet, kunne du prøve en av Norges råeste skytesimulatorer. Speiderforbundet i Norge hadde også egne aktiviteter for barna.  I tillegg var det mulighet for skyting med bue og luftvåpen.

På fredag var det rundt 5000 besøkende, samme dagen som årets villmarking ble kåret. Prisen gikk til tursøstrene Stine og Hege Schultz Heireng, om du ikke hadde fått med deg det allerede. På lørdag var det nærmere 10 000 besøkende, og vi har fått beskjed fra Camp Villmark at de håper på nye 5000 besøkende i dag, uten av vi kan si noe mer om det.

Alt i alt virker det som både besøkende og utstillere har hatt noen fine dager her på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det kan ikke sies at fiskemiljøet i Norge er noe ekstremt stort, men det ser vi heller på som en god ting enn en dårlig ting. Det er utrolig gøy å hilse på mennesker som vi har snakket med på fiskeforumer rundt omkring på sosiale medier, mennesker vi har sett på fiskefilmer, og mennesker vi har møtt på tidligere messer.

Vi i fiskeavisen har i hvert fall kost oss, og tar med glede turen ned igjen neste år også!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy