Hjem Fiske Slutt på hai-fiske konkurranser i USA?

Slutt på hai-fiske konkurranser i USA?

Av Martin Tilrem

I flere tiår har det blitt arrangert konkurranser hvor det fiskes etter monster-haier i USA, men nå virker det som kritikerne gjør seg klare for krig.

1280px-Prionace_glauca_1

 

Hai-artene som vanligvis fiskes etter under disse konkurransene er porbeagle, short fin mako, blue, og tresher skark. Hos IUCN, eller The International Union for Conservation of Nature, listes porbeagle som utrydningstruet og the common tresher og shortfin mako som sårbar. Likevel har det blitt registret 71 konkurranser langs kysten i USA hvor denne fisken fiskes etter.

 

Sponsorer som Budweiser, Coors, Miller, Nissan og Hertz presses til å avslutte sponsoravtalene sine med fiske-lagene som fisker under disse konkurransene. Det var John Horston, en britisk mann som startet Blue Planet Society som først ba dem gjøre dette.

 

Selv om det er mange som er enige it at disse konkurransene burde ta slutt, er det mange som er uenige også. Matthew Kriedel, en av de som arrangerer en av disse 71 konkurransene, meter de som er imot hai-fiske ikke vet så mye om hvordan laksebestandene har det, men at de rett og slett bare ikke liker hai-fiske.

 

Alt dette kan du lese mer om i en stor sak på theguadian her.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy