Hjem Fiske Kastekurs i Vestby 08.04.2017

Kastekurs i Vestby 08.04.2017

Av Daniel

Da jeg fikk min første fluestang for omtrent tyve år siden var det en kompis som var med meg i Sofienbergparken for å lære meg å kaste. Det var bare tre ting å huske på: Starte klokken ti, stoppe klokken to og hold håndleddet stivt. Den stanga har fått ligge mye i fred frem til for tre år siden da jeg begynte aktivt med fluefiske. Det har blitt mye fisking disse tre årene, og jeg har dratt på meg noen leie uvaner når jeg kaster. Presentasjonen er som regel fryktelig dårlig, og lengden er så som så. Jeg har fått høre at jeg tar i for mye og legger stanga for langt bak. Men det er vanskelig å gjøre noe med dette på egen hånd og jeg har derfor hatt lyst til å dra på kastekurs. Jeg ønsket meg gavekort på MYHRE fluefiske kasteakademiet til jul. Jeg vet ikke om Sunniva har observert meg når jeg kaster og lurt på om det er mulig å perfeksjonere den allerede flotte teknikken, eller om hun ser bort i vemmelse over klønete upresise bevegelser for å pælme litt line noen meter ut på vannet. Jeg håper på det første. Uansett så fikk jeg gavekort til jul.
Etter noen mailer frem og tilbake ble datoen satt. 08.april var det oppmøte klokken 11:00 ved Vestby kirke. Jeg var en tanke sent ute, men Jan satt i bilen og ventet tålmodig. Han har sikkert vært borti folk som er tregere enn meg. Etter en fin rånerhilsen med førervinduene mot hverandre var det bare å følge etter til et egnet sted for kastetrening. Et sted nærmere Son så vidt jeg forsto.

Vi kom frem, parkerte og fikk hilst ordentlig. Jan virket som en hyggelig, seriøs type som tok både kasting og jobben som instruktør på alvor. Jeg hadde tatt med meg noen forskjellige stenger og liner. På oppfordring om å rigge en stang valgte jeg go’ stanga. En Orvis Helios 2 #4 8,6’ mid flex med en Guideline presentation Evolve som er lagt på en Loop Opti Creek. Bortsett fra at jeg synes Loopsnella er en tanke tung er jeg veldig fornøyd med det oppsettet, og ville gjerne ha bekreftet at det fungerte fra en fagmann. Jan synes det var en god combo.

Vi satt oss ned og snakket litt om hva jeg ville med kurset og hvordan han kom til å gå frem. Hovedgrunnen til at jeg var der var presentasjonen. Jeg er lei av at hele fortommen ender i en vase i alt for mange av kastene mine. Det er ikke noen ulempe om jeg klarer å komme litt lenger i kastene mine heller, men det er presentasjonen som er viktigst. Jan filmet meg mens jeg tok noen kast og viste meg filmen. Det så ikke helt bra ut. For mye håndledd og jeg dro armen ut i et merkelig c-moment. Men jeg ble forsikret om at dette skulle vi få fixet. Jan viste, jeg prøvde, Jan korrigerte, jeg kastet, pause, prate, vise, prøve, korrigere og sånn gikk dagen. Det viste seg at jeg bruker håndleddet for mye og er alt for brå i bevegelsene. Det var ganske utrolig hvor mye bedre det føltes da jeg fikk litt korreksjon på dette. Ikke minst kastet jeg mye lenger, men det var mye mer presist og jeg brukte mindre energi. Også føltes det så mye bedre å la stanga jobbe riktig istedenfor å stå der og fike ut lina.

Etter fire timer var jeg ganske sliten og vi avsluttet. Nå er det vel med dette kurset som med de fleste andre kurs, uansett emne at man lærer noe man selv må jobbe med i etterkant. Jeg hadde fått mer enn nok å ha i hodet på mine fremtidige fisketurer, men det er ingen umulighet å bli en bedre fluekaster.

Vi ble som fluefiskere flest stående og bable en del om fisking før vi dro hvert til vårt. I etterkant fikk jeg en epost med oppsummering av dagen og kompendie for grunnkurs 1 og grunnkurs 2 som jeg kan se i når jeg sliter litt med kastingen. Her står det mye god informasjon. I tillegg har Jan selv utviklet en app til Android som er innholdsrik og kan være til stor hjelp. Jeg har vært så dum i min iver etter å få meg ny telefon at jeg kjøpte en Windows Mobile 10 device, som dessverre ikke er støttet. Spørs om ikke jeg må grave i skuffen etter en gammel Androidtelefon så jeg får utbytte av denne appen selv.

Kort oppsummert var dette en finfin dag som lærte meg masse om fluekasting jeg ikke ville funnet ut av på egen hånd. Jeg vil anbefale alle som sliter litt med kastinga eller som ønsker å finpusse litt på teknikken om å ta et kurs. Det var ihvertfall verdt hver krone for meg, og jeg kommer til å ta minst ett oppfriskningskurs til.

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy