Hjem Fiske Kenneth (22) sin første laks ble en drømme fisk på over 20 kilo

Kenneth (22) sin første laks ble en drømme fisk på over 20 kilo

Av Redaksjonen

En milepæl for mange laksefiskere er å få en laks på 20 kilo, en drøm som en laksefisker kan gå et helt liv uten å få oppleve. Kenneth Larsen (22) fra Ådalsbruk har fisket aktivt etter laks i kun 3 år før han endelig fikk sin første laks, det var heller ikke noe smålaks han fikk, for hans første laks ble nemlig en drømmelaks på over 20 kilo.

Gaula var grumsete etter flommen da Kenneth stod å fisket med mark, og plutselig satt han bom fast.

– Jeg trodde først jeg hadde satt meg fast i bunn etter at alt bare stoppet opp, men forstod ganske raskt at det var en ganske stor fisk i andre enden.

Lite viste fiskeren da, at det satt en laks på over 20 kilo i andre enden av snøret. Etter en rekke utras fikk Kenneth endelig se laksen rulle seg i overflaten, og forstod at dette var snakk om en voksen laks.

– Jeg kjørte laksen i ca 45 min, før jeg endelig fikk den på land. Da ble lykken stor for meg og de andre som stod å så på. Vekta viste hele 21,2 kg. Har aldri i livet drømt om at min aller første laks skulle være så svær, forteller Kenneth til Fiskeavisen.

Kenneth fisket i Borten Losen valdet, og det var alt samlet seg en del fiskere for å se seansen da laksen endelig kom i håven. Noe vi kan se i videoen nedenunder.

Kenneth kan også fortelle at både far og onkel ble rimelig sjalu, da de fikk se den store laksen han hadde dratt på land. Faren har selv en rekord på 10 kilo og onkelen en på 15-16 kilo, så kan tenkes at de vil prøve litt ekstra for å slå rekorden til den unge fiskeren de kommende sesongene.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Nybegynner-laks på over 20 kilo - Fiskeavisen.no 19. juni 2020 - 20:22

[…] Les også: Kenneth (22) sin første laks ble en drømme fisk på over 20 kilo […]

Svar
Drømte om storlaks: fikk bever på kroken - Fiskeavisen.no 25. juli 2020 - 12:55

[…] Les også: Kenneth (22) sin første laks ble en drømme fisk på over 20 kilo […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy