Hjem Fiske Malin (8) elsker å være med pappa på fisketur

Malin (8) elsker å være med pappa på fisketur

Av Redaksjonen

Kenneth Hagen tar med seg datteren Malin på 8, så ofte han kan på fisketur.
Denne gangen får vi bli med de på isen og i elva på jakt etter storfisken.

Vi startet tidlig med isfiske denne vinteren, og det viste seg å gi resultater.
Skrevet av: Kenneth Hagen

Allerede 14 Januar var vi i gang, ja før sola hadde rukket å komme tilbake her i Nord, satt vi på isen å prøvde fiskelykken. Vi hadde sikkert dratt tidligere om bare isen hadde vært trygg, men nå følte jeg at det var sikker is under oss. Dette fikk jeg bekreftet ved at vi prøveboret oss utover vannet ( noe jeg har vært bevisst på å lære bort til Malin, da det er en billig livsforsikring ). Det var kaldt ute og jeg regnet med at dette kom til å bli en kort fisketur….. Men der tok jeg feil gitt, Malin var klar for å få fisk. Noe annet var uaktuelt, hun hadde tross alt ventet i flere måneder på dette. Første timen gikk og det var lite å kjenne, jeg tenkte at nå blir hun å gi seg. Men neida, hun var klar på at vi måtte bore nye hull. Vi måtte jo finne fisken, vi kunne jo ikke bare sitte og vente på den…. Da er det bare en ting å gjøre, vi boret nye hull litt bortenfor der vi var. Å hva skjer… Jo hun får selvfølgelig fisk, en flott ørret på 7 – 8 hg, frøkna er i ekstase nå, roper og jubler…. Når det er over, sier hun rolig til meg, Pappa hva sa jeg ??? Man må jo ikke gi opp med en gang ( hun er nå 8 år ). Etter dette får hun en til, litt mindre enn den første, men fin fisk.

 

Så kalde dager er ingen hindring for en som er bitt av basillen, det er helt sikkert. Utover vinteren hadde vi mange flotte turer på forskjellige vann, og etter hvert som sola kom tilbake blei det riktig så flott å sitte på isen å kose seg.

I påska var vi og med på en uhøytidelig fiskekonkurranse, men her blei det jaggu dårlig med fisk, vi fikk faktisk ingenting. Men da var hun snar å komme med, pappa det gjør ingenting om vi ikke fikk fisk i dag, vi bruker jo å få masse fisk når vi er alene på isen, så da er det kanskje greit at noen andre får fisk og. Å det har ho jo selvfølgelig heilt rett i. Vi fikk godt med fisk på isen denne vinteren, og det var flere i familien som fikk seg en ørretmiddag. Vi bruker å gi bort noe fisk til de som ikke er så heldig å kunne fiske selv, eller har noen andre som fisker til dem.

Da vi kom til April måned startet vi jakten på sjøørreten, det vil si at vi startet faktisk med at Malin ville prøve seg på fluefiske. Da var jo ikke jeg vanskelig å overtale, så jeg ordnet henne en stang som hun kunne prøve å kaste med. Det gikk litt tungt i starten og hun var redd for at hun skulle få flua i nakken, og hun syntes at det var litt skummelt. Men etterhvert som tiden gikk og hun fikk lekt seg litt med stangen gikk det greit, vi snakker ikke lange kast, men hun klarte å slenge flua ut og la deg drive med strømmen, for så å gjøre det samme på nytt igjen. Det var ikke så mye fisk å se eller å få i starten, men det var jo flott å få være ute når det var fint vær.

Utover våren fortsatte vi med dette, vi vekslet på å fiske med fluestang og slukstang, og da holdt hun motivasjonen oppe. Vi fikk en og annen liten ørret men ikke det helt store, men jeg er imponert over hvordan hun holdt motivasjonen oppe hele våren, det er mange som hadde gitt opp for lenge siden. Da vi kom til juni måned løsnet det for henne, vi fant ut en dag vi skulle prøve en siste gang etter sjøørreten før vi gikk over til å fiske i ferskvann. Det var virkelig rette dagen for henne, vi fikk mange sjøørreter ( ikke de voldsomt store ) men det var mye fisk å få, så det var utrolig gøy at hun fikk uttelling for alle timene utover våren, hun fikk samtlige på fluestanga….

Utover resten av sommeren dro vi på småturer etter både laks og ørret, men vi hadde liksom ikke helt hellet med oss, litt ørret blei det jo innimellom, men ikke de helt store. Vi gikk på fjellet og vi fisket i havet og vi var i elv, men sånn er det av og til, det er ikke bare å hente det man vil ha. Da sommeren var på hell var vi en siste tur å fisket etter laks, å jammen ta fikk vi ikke en flott fisk som avslutning på sommeren. Jeg vet ikke hvem som var mest vill, Malin eller laksen.. Hver gang den raste ut eller hoppet holdt hun på å gå ut av sitt gode skinn, enda var det jeg som kjørte fisken.På Det var virkelig fart i fisken og, den var i lufta hele seks ganger før den ville være med inn til land, da den kom inn var hun ikke sen med å ta tak i den å få den trygt på land, hun hadde full kontroll på det.

Stengene er nå lagt på hylla for sesongen, men vi gleder oss allerede til vinterens nye eventyr med turer og fisking. Jeg har satt et nytt mål for oss denne vinteren, nemlig overnatting i telt. Slik at vi kan forlenge fisketurene litt, og få noen nye flotte opplevelser. Men det er ikke så lett å finne tak i skikkelig utstyr til barn, for eksempel soveposer er det få som tør å sette temperaturgrenser på, da det blir for individuelt hva som funker. Det finnes mange soveposer som er 3 sesongers, men lite 5 sesongs eller ren vinterpose. Men vi har heldigvis god tid til å prøve å finne noe som blir bra, Det blir spennende å se hva vi får til utover. Jeg vet i vertfall om ei som er klar for nye utfordringer når de kommer.

Håper alle får en fin høst, og en flott isfiske vinter.

Hilsen Kenneth Hagen og Malin Knutsen Hagen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy