Hjem Nyheter Nybegynner-laks på over 20 kilo

Nybegynner-laks på over 20 kilo

Av Redaksjonen

Runar Ulriksborg er ingen erfaren laksefisker, eller for å være helt korrekt, han har aldri tidligere fått en eneste laks.

Etter endt skoleår, ble Runar og resten av klassen invitert på laksefiske av sin lærer John Olav Olderen. De skulle få fiske i Verdalselva, på valdet Hynne.

Runar hadde for kvelden valgt stangfiske fra land. Stangen var en Shimano Speedmaster og snellen, en Shimano Nexave 4000. På enden av snøret skulle han friste med en wobbler.

Onsdag tok de toget inn til Verdal, hvor de ble møtt av Olderen. Han tok de med på en omvisning på valdet, samt en gjennomgang av de gjeldende regler i elva.

De startet ganske så umiddelbart å fiske. Runar med sin wobbler, mens andre prøvde flua. De første timene var det helt stille i elva, ikke et vak og ikke et eneste napp.

Les også: Kenneth (22) sin første laks ble en drømme fisk på over 20 kilo

Like før midnatt ble det endring, en fin fisk kom sigende etter wobbleren, den fulgte etter nesten helt inn til land.

-jeg sa til Truls at nå måtte han være klar med håven, for nå kommer det til å bli fisk.

Runar tok ikke mye feil, for etter en par kast, kom fisken på nytt etter wobbleren. 6 meter i fra land hogg den skikkelig til, men den roet seg helt etter det første hogget.

-Denne er ikke så stor ropte jeg til Truls, men vær klar med håven. Jeg viste jo at Truls ikke hadde noen erfaring med å håve laks, men det fikk briste eller bære.

Runar begynte å sveive fisken inn mot land, og fortalte rolig Truls at dette var en fisk på 5-6 kilo.

-Når jeg begynte å få fisken mot land, gikk den plutselig fullstendig amok. Den raste ut 150 meter på noen sekunder. Selv med full brems på snellen, var det fisken som hadde styringen.

Etter litt jobbing begynte Runar å få fisken nærmere land, og da så han at dette ikke var fisk på 5-6 kilo, dette var noe mye større, veldig mye større.

-Truls prøvde flere ganger å få fisken i håven, uten at han lykkes med dette. Da tenkte jeg at da må jeg ordne dette selv. La stangen bakover, og skulle prøve å lure håven bak og under fisken. Da forsto jeg hvorfor Truls ikke fikk håvet denne, for fisken den var alt for stor for den håven vi hadde med oss.

Les også:  Isfiske i juni ga rekord røye på 5,5 kilo

Etter dette bestemte Runar seg for en litt desperat og improvisert måte å få denne fisken på land.

-Jeg tok tak i snøret, dro den rolig inn før jeg hoppet bak den og kastet den med begge hendene på land. Forteller en stolt førstegangslaksefisker til Fiskeavisen.

Foto: Privat

 Når han endelig har kontroll på fisken inne på land, kommer det flere utbrudd i lettelse, og setningen «stooooor den er stoooor, sikkert over 20 kilo» kommer flere ganger.

 I campen sitter en annen kompis Mathias, som hadde fått sin første laks på flue. En fin fisk på 6,5 kilo. Det ble mye glede i gjengen denne kvelden, for det er lett å glede seg over andres fangst.

En lykkelig fisker

Da de skulle veie Runars store fisk, virket ikke vekta. Erfarne laksefiskere kom til, og det ble målt og brukt tabeller. Dommen var at fisken i alle fall var over 20 kilo.

 -jeg hadde fått min første laks, sikkert ikke den siste, men det er vel liten sannsynlighet for at jeg kommer til få noen som er større.

 Fiskeavisen er vel rimelig sikker på at Runar ganske så ofte de neste ukene, kommer til å prøve til å overgå sin personlige rekord. Når Fiskeavisen er i kontakt med den nyfødte laksefiskeren, er han selvsagt på plass i lakselven.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Førstereis i Namsen - Fiskeavisen.no 23. juli 2020 - 15:51

[…] Leste du saken om nybegynneren som fikk storlaks på 20 kg første kvelden. […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy