Det finnes ekstremt mange gode tips og triks til fiske der ute. Vi i Fiskeavisen har prøvd å samle noen av de tipsene vi vet om. Har vi glemt noe vesentlig må du gjerne tipse oss. I teksten under her finner du i hvert fall noe av det vi kom på i farten..
Utstyr:
1. Lagt på ny mono (nylon) sene på fiskesnella? Da kan det være lurt å legge spolen litt i varmt vann, så sena former seg etter spolen. Et annet lurt tips når du skal legge på ny sene, er og alltid ha bildesiden opp på spolen når du skal sveive på ny sene.
2. Bytte av stangring; Om uhellet er ute så kan man ødelegge en stangring. Disse kan fåes kjøpt til en rimelig penge hos flere utstyrs forhandlere og er langt rimeligere å bytte ut enn å kjøpe en ny fiskestang. Ved fjerning av en defekt stangring varmer du den forsiktig opp med en lighter, så skal den løsne. Dette er tryggest å gjøre med toppringen.
Anbefaler også at dette gjøres med forsiktighet, så man ikke ødelegger belegget på stanga.
Har du knekt stangtuppen, kan du også kjøpe en ny stangring og lime den på.
3. Har du fått en lett form for korrosjon på slukene dine, så kan dette fjernes enkelt med aske og litt spytt.
Perfekt om du har en sigarett i nærheten, så kan du bruke asken av den.
4. Oppbevaring av nylon; Oppbevaring av nylon burde gjøres kjølig og mørkt, da lys og varme kan gjøre den raskere råtten.
5. Isfisker du? Husk alltid å sett isborren i isen. Da bevarer du bladene på borret lenger.
Tips når du fisker:
1. Er du usikker på hva du skal sette på enden av sena? En enkel huskeregel kan være mørkt på mørkt og lyst på lyst. Det vil si om det er dag og sol, så velger du lyse farger. Eller om det er kveld og mørkt, så velger du mørke farger. Det finnes selvfølgelig unntak, men det er en grei huskeregel.
2. Har du lånt eller fått noen til å knyte på en sluk eller annet utstyr for deg, så må man alltid kontrollere om knuten er sterk nok. Fisker du i god tro her, så kan du bli rimelig irritert om du mister en fisk på grunn av en dårlig utført jobb.
3. Usikker på hvor du skal fiske? Holmer, skjær og marbakken under vann er som regel gode plasser.
Er det noe elvutløp i nærheten, så kan det også være en bra plass når det er strøm i vannet. Men pass på reglene rundt fiske ved elv.
4. Usikker på hvor eller hvordan du burde fiske? Da bør du spørre en lokal fisker om tips. Utsalgssteder for fiskekort og sportsforretninger har også som regel gode tips til fiske i området du befinner deg.
Facebook grupper kan også være til stor hjelp om du skulle lure på noe.
5. Napper fisken, men den tar ikke skikkelig? Prøv å sveiv i forskjellig hastigheter mens du sveiver inn. Ikke vær redd for å ta korte stopp også. Dette kan også fungere om du har fisket en stund uten å ha fått noe napp.
6. Prøv å fiske på forskjellige dybder. La sluken synke litt lenger en ditt tidligere kast. F.eks. det første kastet sveiver du inn med engang. Andre kastet teller du til fem, tredje kastet teller du til ti, før du sveiver inn.
Vi håper våre tips og triks til fiske var til hjelp, ønsker du mer informasjon så har
Fiskeavisen også en rekke guider innenfor mer spesifikt fiske.
Se våre fiskeguider her;
I motsetning til et stort og voksende antall nettaviser i dagens mediesamfunn, er Fiskeavisen helt gratis å lese.
Men vi setter veldig stor pris på om du vil støtte oss med en liten sum, så vi kan utvikle avisen videre.
Mer informasjon finner du HER.