Hjem Fiske Tredje året med rekord lysing for Daniel Andersen

Tredje året med rekord lysing for Daniel Andersen

Av Redaksjonen

Storfiskern Daniel Andersen (19) har langt flere fiske døgn enn de fleste. Hittil i år har Daniel vært ute i snitt annen hver dag. Dette blir det mange store og små fangster av. Vi skrev nylig om ny norgesrekord på havsil tatt av Andersen. Men denne gangen skriver vi om en veldig stor lysing storfiskeren har fått utenfor Brattvågen.

Det er normalt å få lysinger på rundt 3-kilo opp mot 60 cm, men kan bli opptil 18-kilo.
Norgesrekorden derimot er på 14,55 kilo og ble tatt i 2018 av Tore Jan Skeie.
Lysing er også kjent som kolkjeft på folkemunnen.

– I år så hadde jeg en drøm om ny personlig rekord på lysing. Tidligere rekorden min var en lysing på 119cm//11000gr, den ble tatt i 2018, forteller Daniel til Fiskeavisen.

– Etter jeg har satt av noen dager til å slå fjordårets rekord, var det bare å komme seg ut på fjorden.
Den første dagen fikk fiskekompisen min en på 9 kilo noe som er godt innafor. Dagen etter stakk jeg ut atter en gang ut på havet. Der senka jeg den hele makrellen ned i dypet også sa jeg til passasjeren i båten at vi stikker med engang jeg får en lysing på 10 kilo, men jeg rakk ikke bli ferdig å si det før det nappet i stanga mi, forteller Daniel til Fiskeavisen.

Fisker fortsetter med å fortelle hva som skjedde da fisken ble kroket.
– Fisken begynte å svømme nedover og jeg kjente at dette var tyngde. Jeg satte et tilslag og kjente raskt at fisken var tung! Stanga flata ut, snella ga ut ca 10-15m til lysingen. Men da jeg fikk snudd fisken så kom den opp og dette var en rå fisk!!! 115cm og 11650gr latterlig fin lysing, avslutter Daniel til Fiskeavisen.

Den ivrige lysing fiskeren har faktisk satt ny personlig rekord tre år på rad nå.
Kjenner vi fiskeren rett, så vil han nok prøve å slå denne rekorden neste år også.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy