Hjem FiskeFluefiske Mannen og Ørreten, en Kjærlighetshistorie

Mannen og Ørreten, en Kjærlighetshistorie

Av Martin Tilrem

En tidlig Søndag morgen våkner han. Mannen. Mannen som har fisket i snart førti år nå. Han står opp, og kler på seg. Fiskeutstyret hadde han fikset dagen før. En helt enkel 5er fluestang. I flueboksen sitter det 5 stykk super puppa, og en Zulu Silver. Ikke mer, ikke mindere. Han vet, at når han kommer hjem Søndag kveld, vil det være færre fluer i boksen en da han dro. Han vet ikke hvor mange han kommer til å miste, eller hvilke type flue han vil miste, men han er 100% sikker på at han kommer til å miste noen. Superpuppane han har i boksen er akkurat 7 dager gamle. Det er fordi det er 7 dager han sist var på fisketur. Det er akkurat 7 dager siden han mistet alle fem supperpuppaene. Det er akkurat 7 dager siden han satt en Søndag Kveld og bant 5 stykk super puppa. 

Zulu Silvern, den ene Zule Silvern. Den har han hatt i snart 40 år. Han har bundet en Zulu Silver i hele sitt, og aldri mistet den. Han vet at han kan miste den når som helst, men like vell, så blir den der. Han har fisket med den i snart 40år. Den er sliten og stygg, men fungerer fortsatt like bra som den gjorde for 40år siden, og ikke bedere. Hver eneste søndag, er han ute å fisker. Hver eneste søndag, mister han alle sine helt nye supperpuppaer. Hver eneste søndag kommer han hjem med en flue. Hans 40år gammel Zulu Silver.

Han setter seg i bilen og begynner å kjøre. Han skal til glomma. Han skal fiske ørret. Han skal fiske stor ørret. Han vet ikke om han kommer til få noe fisk, han vet ikke om han skal miste sin Zulu Silver, og han vet ikke om han skal miste sine superpuppaer. Men han vet at turen blir bra uansett. En time tar det. En time tar kjøreturen. Det er egentlig ikke så langt å kjøre, en vanelig person hadde kjørt dit på tjuefem minutter, men ikke denne mannen. Det er et eller annet som skjer når han skal ut å fiske. En slags, ja, en slags indre rod. 

Nå er han der. Han setter sammen stanga, og han setter på en super puppa. Han er på vei til å besøke en gammel venn. En stor, fin, og gammel ørret. Denne ørreten står på samme sted hver eneste Søndag. Og ørreten vet at mannen kommer. Ørreten selv vet ikke om det kommer en annen ørret før den og tar flua til mannen. Han vet ikke om mannen skal kaste ut enn superpuppa, eller en Zulu Silver. Men ørreten vet, at mannen har 5 stykk superpuppa, og en liten Zulu Silver. 

Mannen kommer seg til plassen. Fluestanga er klar, og han begynner å kaste. Men nei, flua setter seg fast i et høyt tre. Mannen sliter og drar i noen minutter, helt til han sliter av. Han kommer seg ikke opp, det er han for gammel til. Han kjønner at slaget er tapt, så han setter på en ny superpuppa. Han begynner å kaste. Denne gangen får han den ut i elva.  Flua blir dratt med strømmen, men slutter å flyte. Så kiler den seg under en stein. Mannen sliter og drar, men får ikke flue ut. Etter noen minutter med kamp, sliter han av, og må sette på en ny supperpuppa. Denne gangen knyter han ekstra godt, det blir jo litt dumt å miste alle fem supperpuppa på så liten tid. Han kaster ut. Ja, den flyter fint nå. Så ser han det. En diger harr tar flua og begynner å svømme. Etter noen minutter med kamp, surrer harren fortommen rundt et tre. Den sitter bom fast. Mannen sliter og drar, helt til den ryker. Nå må mannen sette på ny fortom, noe han synes er utrolig teit. Men han gjør det. Så tar han fram en ny superpuppa, men i det han tar den opp fra boksen mister han den ned i elva, og flua blir tatt av strømmen. Han tar opp den siste superpuppa, og ser på den. Han studerer den. Så kaster han den ut i elva. Han vet ikke om han kom til å miste den flua. Han vet ikke om han kunne få drømmefisken på den flua, men han kastet akkurat den flua. Det var bare ikke riktig. 

Han tar fram sin Zulu Silver. Han knyter på sin Zulu Silver. Han kaster ut sin Zulu Silver. Ørreten, vakre, gamle ørreten, ser mannens Zulu Silver. Ørreten svømmer mot mannens Zulu Silver. Ørreten biter tak, i mannens Zulu Silver. Mannen og ørreten kjemper i rundt 30 minutter. Mannen smiler, ørreten smiler, og verden smiler. Ørreten vet, at den vil bli slippet ut. Mannen vet at han kommer til å slippe ut ørreten. Mannen dyper hendene sine i vannet, så tar han tak i ørreten. Han tar sin Zulu Silver ut av ørretens munn, og han slipper ørreten stille og rolig tilbake til elva. Så pakker mannen sammen sine saker. Han setter sin Zulu Silver i flueboksen, og han drar hjem. Han drar hjem for å binde 5stk superpuppan, for så å fiske med dem neste søndag. Han vet ikke om han kommer til å miste de fem superpuppan han binder, han vet ikke om han kommer til å miste sin Zulu Silver. Han vet ingenting. Men det, er sjarmen med fluefiske, og det er sjarmen ved kjærligheten mellom mannen, og ørreten. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy