Hjem Fiske Nå skal fiskebestanden og vannkvaliteten bedres i Oslofjorden

Nå skal fiskebestanden og vannkvaliteten bedres i Oslofjorden

Av Redaksjonen

Stortinget vedtok i går en helhetlig plan for at Oslofjorden skal være ren og at fiske- og dyrelivet i fjorden må tas vare på.

Skrevet av:   – Vartoslo.no

Torsdag vedtok et enstemmig Storting at de vil at regjeringen skal utforme en forvaltningsplan for Oslofjorden.

«Stortinget ber regjeringen legge fram en helhetlig plan for Oslofjorden – med mål om at fjorden skal oppnå god miljøtilstand, restaurere viktige naturverdier, fremme et aktivt friluftsliv og ivareta det biologiske mangfoldet i fjorden», lyder vedtaket som ble stemt frem i Stortinget.

– Stor seier

– Gårsdagens vedtak om en forvaltningsplan for Oslofjorden er en stor seier for de rundt to millioner som har Oslofjorden som sitt viktigste friluftslivsområde, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Organisasjonen samler 16 frivillige friluftslivsorganisasjoner, ifølge en pressemelding.

Paraplyorganisasjonen for 16 norske friluftslivsorganisasjoner fikk inn presiseringen om at forvaltningsplanen også skal «fremme et aktivt friluftsliv».

Yrende folkeliv rundt Oslofjorden

– Med dette vedtaket vil det tilrettelegges for mer friluftsliv på og ved fjorden, og det vil bedre miljøet. Planen vil også ha stort fokus på å få opp fiskebestanden og bedre vannkvaliteten, noe som også er svært viktig for friluftslivet. Vi ser frem til mer yrende liv rundt fjorden; mer bading, mer fritidsfiske, bedre kyststier, padling, roing, seiling og surfing i en renere fjord, sier Heimdal.

Nå begynner regjeringens jobb med å utarbeide forvaltningsplanen. Arbeidet vil ledes av klima- og miljøminister Ola Elvestuen – samme Venstre-politiker som også var den som la frem forslaget om en plan for Oslofjorden.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy