Hjem FiskeFluefiske Søndagsturen: Perfekte forhold men ingen fisk

Søndagsturen: Perfekte forhold men ingen fisk

Av Martin Tilrem

– Det er ikke mange ganger jeg er på fisketur og ikke får fisk, tenker jeg ofte for meg selv. Men hvis jeg tar et dypdykk inn i min fluefiskekarriere så ser det ikke veldig lyst ut. Sesongen 2014 fks, var helt forferdelig. Tror jeg fikk totalt 6 stk. Ørret og 3stk harr gjennom hele året om jeg ikke teller med småørreten i den lokale elva. Men allikevel er det de få gangene jeg har fått fisk som får meg til å klare meg gjennom vinteren. Jeg har ligget mange netter og tenkt på hvordan det er å få fisk, og har gledet meg noe helt sykt til den første turen.

Daniel er fokusert.

Daniel er fokusert.

 

Så kom den første turen da, til Hurum i Oslo. Etter at Daniel fant dette gamle kartet fra Norges Jeger og Fiskeforening med masse godplasser i Oslofjorden hadde jeg og han bestemt oss for å teste ut noen plasser i Hurum. (Som så klart er de plassene som var lengst unna ettersom de så klart var best.) Daniel hadde også fått tips fra en kollega at det var vanskelig i indre Oslofjord på dette tidspunkt, så valget var ikke vanskelig.

Så var dagen kommet, det var Lørdag, og av en eller annen grunn spratt jeg opp fra sengen klokken 7 på morgenen, noe jeg ikke har gjort før. (I hvert fall ikke på veldig lenge). Så var det bare å få i seg litt mat, finne fram kaffekoppen og sette kursen mot Lørenskog for å hente Daniel. Så bar det videre mot Hurum hvor vi så klart tok den veien som tok lengst tid. Klokken ti var vi på plass, og klare for dyst.

Så var det dette med sjøørretfiske, nemlig kasting. Kasting, kasting og atter kasting, men ingen fisk. Tror jeg så totalt to vak hele turen, som varte i ca. 6 timer. Daniel trodde han hadde fått noe stort noe på, men det viste seg å være en flyndre.

Du kan også si at vi følte oss litt lurt når vi snakket med en som bodde rett ved plassen og vi sa at vi fisket etter sjøørret. Hva tror du svaret hans var? – Får man sjøørret her da?… Må si jeg lo litt for meg selv når han sa det. Men horngjel skulle det visstnok være masse av, men det så ikke vi noe til. Men så har jeg, Tor Arne og Daniel fått nok horngjel på Tjøme.

Fort en bitteliten oppsummering av ALLE de årlige sjøørretturene til Tjøme: Lite fisk, lite vak, aldri sjøørret bare horngjel. Da var det ute av bildet.

Ingen fisk denne dagen.

Ingen fisk denne dagen.

Uansett, tilbake til turen. Hvor var jeg? Jo, det med ingen fisk. Det ble altså bare med den ene flyndra som Daniel fikk, hvis du ikke teller med den han fanget med hendene. Det ble mye kasting og soling, mens vi hørte på ”The Tallest Man on Earth” på lavt volum. Så ville Daniel høre på fuglene så da var det slutt på musikk.

Eneste jeg ikke kan klage på er været, for fy f… for et vær! Alt i alt var det jo egentlig en fin tur, og jeg sier ikke nei til å dra dit igjen, bare å si ifra! Så vil jeg bare meddele at nordlendingen Tor Arne Tilrem som egentlig er så god på sjøørretfiske i Brønnøysund har fisket etter sjøørret med flue i Oslofjorden i snart 10 år og har enda ikke fått fisk. Så haha! Noen har det verre en meg.

IMG_6480

Smexy snelle fra Villmarksbutikken (VMB).

Nå er den lokale elva åpen men litt mye vann, men kan godt se for meg første fisk på tørt i løpet av neste uke. Uansett, skitt fiske til alle der ute!

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

terje 23. april 2015 - 12:30

Du/dere skriver godt. Jeg har også hatt mange bomturer til Hurum. Men noen fisker har jeg vel fått i l a 2015 så langt. Hadde vært gøy å vite hvor på Hurum dere har vært. Selv bor jeg i Røyken. Har noen gode tips jeg gjerne deler med dere. mvh T

Svar
Jimmy Salomonsen 5. mai 2015 - 10:30

Hei Terje.
Er selv en nyinnflyttet kar til Røyken (Heggedal) og på utkikk etter spennende steder å fiske.
Har noen vann jeg ofte farter til men de ligger i Vikersund.
Gi beskjed om du er interessert i en runde med stangen eller deler litt av din erfaring rundt her 🙂
Mvh Jimmy.

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy