Hjem ANNONSØRINNHOLD Sponset: Slik kan du se fisken reagere på agnet ditt – før den biter på

Sponset: Slik kan du se fisken reagere på agnet ditt – før den biter på

Av Annonse

Sponset Innhold

Med ekkoloddet Active Target Live Sonar får du høyoppløsnings live-bilder fra under overflaten mens du fisker. Det åpner et helt hav av muligheter, skal vi tro Lowrance ambassadør Timo Rosche. Han har testet ut nyheten, og er sikker i sin sak. 

– Et vanlig ekkolodd-bilde er avhengig av at du beveger deg. Om alt under ikke rører på seg, blir fisken bare en strek. Det funker fortsatt bra, men noen ganger trengs det mer, forteller Timo Rosche. 

Han er opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Norge i 10 år. Han endte først opp i landet for å studere master i akvakultur, så fiskeinteressen er ikke bare en hobby. Han har likevel fisket hele livet, og er dypt inne i miljøet rundt predator-fiske. 

– Nå er jeg dypt inne i predator-fiske, og konkurrerer mye. I 2019 vant vi en av Europas største predator-konkurranser, Predator Tour Sweden, sammen med en kompis. I år landet vi på andre plass i en Youtube-konkurranse fra Kanalgratis som heter Zander Pro, forteller Rosche. 

Lowrance ambassadør Timo Rosche.

Active Target 

Nye Active Target fra Lowrance gir deg muligheten til å se bilder i høy oppløsning av fisk som svømmer rundt i strukturen under og rundt båten i sanntid. Visningen kan peke under deg (down mode), forover (forward mode) og i scout mode. Det gir gode muligheter til å finne fisk, og å se den reagere på agnet ditt. 

– Det er litt som et undervannslys. Jeg kan lete etter fisk og strukturerer rundt meg samtidig som jeg fisker aktivt, forklarer Timo Rosche. 

Med Active Target får du se bilder med høy oppløsning av fisk som svømmer rundt strukturen og reagerer på agnet ditt, alt sammen i sanntid. Vinkelen kan snus forover, nedover og settes i søkemodus.   

(Fra høyre: Down view, forward view, scout view).

Teknologien har blitt en sann favoritt når Rosche driver med spinnfiske. 

– Det er mye mindre fiske i blinde. Jeg vet noe om hvor jeg plasserer baiten, fordi jeg kan se på skjermen hvor baitet lander. Jeg kan se om du sveiver for fort, og om baiten stiger for raskt. Ser jeg på skjermen at gummifisken er på 6 meter, og jeg vet gjedda tar der, klarer jeg å holde den på riktig sted når jeg sveiver, forteller han. 

Når han bruker Active Target har han montert ekkoloddet på en motorbasert stang han kan snu rundt. Slik passer han på at begge hendene er forbeholdt fiske. 

– Jeg har fotpedal, og har derfor begge hender frie til å fiske aktivt. Med foten kan jeg se hva som ligger til høyre eller til venstre, ut i fra retningen jeg velger, forteller han.

Her viser ekkoloddet at fisken tar – i sanntid.

Speid området rundt deg med Scout

Timo Rosche forteller at han også bruker scout-modusen til Active Target ofte. I denne modusen vises det mye fra venstre til høyre, selv om man mister noe kontroll over dybde. Likevel får man en god oversikt over området foran båten. 

– Du kan snu rundt og lete etter rovfisk med Active Target. Når skiven kommer over en fisk, ser du den med en gang. Da vet du hvilken retning fisken befinner seg, så du kan endre båtkurs, forteller Rosche. 

Det er akkurat dette som er ekstremt hjelpsomt når det er snakk om å fange fisk. Å se fisken – før den ser deg. 

– Active Target gir deg muligheten til å se deg rundt uten at fisken vet at du er i nærheten. Da er det mye større mulighet for å fange den. Det er den største fordelen med denne type giver, forklarer Rosche. 

Les mer om Active Target Live Sonar her!

Mange bruksmuligheter 

Men det er ikke bare spinn-fiskere Active Target Live Sonar passer bra til. Den kan monteres på trollingmotor, inkludert med montering av aksel og elektrisk motor for forover, nedover og søkemodus. 

– Active Target passer for folk som fisker aktivt fra båt, eller driver med trolling. Du kan plassere giveren slik at du ser hva som er bak deg, som når du fisker etter laks eller ørret. Trolling-fiskere kan bruke det til å få kontroll på hva som skjer bak båten. 

Å ha god kontroll på hva som foregår kan være forskjellen på fangst eller ikke. 

– Du kan se sluken hele tiden. Så om en laks følger, kan du se det på skjermen. Da kan du også tilpasse hastigheten, eller kursen, forklarer Rosche. 

At senderen kan pekes nedover gjør også at systemet er perfekt for havfiske, for eksempel etter torsk eller kveite. 

– Du kan peke den nedover, slik at du kan se hva som skjer under båten, når du pilker for eksempel. Du lærer mye om hva som skjer under vann, sier han. 

Det er nærmest slik at du kan se hvilken type fisk det er som skal til å bite på agnet ditt. 

– Active Target har så høy oppløsning at du nesten ser hvilken fisk det er. Du ser finnene og formen til fisken. Du vet om det er torsk eller sei før den biter på, forklarer Rosche. 

Systemet i bruk.

Se Timo pakke opp Lowrance Active Target Live Sonar her:

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy