Hjem Fiske Storørret tatt i Pasvikelva

Storørret tatt i Pasvikelva

Av Redaksjonen

Marius Andersen med en ørret på 5,3 kilo

Marius Andersen er vokst opp med fiske i Glomma. Etter å ha flyttet til Finnmark og Svanvik, har det blitt fiske i Pasvikelva, noe som har blitt den store lidenskapen.

-Vi får årlig 3 til 4 ørreter, opp mot 6 kilo, men elva rommer også mye fin ørret i mindre størrelser.

Marius Andersen

Marius har fisket hele livet, men sier selv at han egentlig ikke er noen erfaren fisker. Fiskeavisen stiller oss litt tvilende til denne uttalelsen, når vi etter hvert får høre hvor mye han fisker, og hvor mye han faktisk drar opp fra denne elven.

For fiske det gjør han 3 til 4 dager i uken, stort sett bare i Pasvikelva.  De er to kompiser som fisker sammen, noe de har gjort i flere år.

Pasvikelva er en elv som har mange arter, noe som gir mange forskjellige fiskeopplevelser.  Enkelte kvelder er det kun harrr som biter på kroken, andre kvelder er det abbor som er mest etter marken. Når isen forsvinner på våren, fisker de gjedde i de samme områdene.

-Enkelte kvelder får man harr på rundt kiloen på hvert kast. For ikke så lenge siden fikk jeg en harr på 1.8 kilo, forteller Marius.

-Jeg liker å gjøre det enkelt, og er ikke opptatt av utstyr. Derfor blir det ofte kun fiske med mark med blysøkke, forteller Marius til Fiskeavisen.

Fiskeavisen skjønner jo at det ikke er nødvendig å endre noe som fungerer, for Marius forteller at det nesten alltid er fisk med hjem.

Dette bildet er fra 2019, med en ørret på 6 kilo.

-Vi får årlig 3 til 4 ørreter, opp mot 6 kilo, men elva rommer også mye fin ørret i mindre størrelser.

Her har de to kompisene fått noen skikkelig fine fisker på samme kveld, vekten var 5,7 og 6 kilo.

Lørdag var han på ny på plass i elva, og det tok ikke lang tid før det slo til med en kjemperugg.

-De er ikke alltid like enkle å lande disse store fiskene, men lørdag gikk det helt greit. Fisken hadde 4 skikkelige utras, som nesten tømte snella, før jeg etter underkant av en halv time kunne lande denne fantastiske fisken.

Jobben som kokk, har gjort at han vet å kunne ta godt vare på fisken som blir tatt opp. Også denne gangen ble det god mat av fisken, som ble varmrøkt, for å kunne være en del av mange måltid i tiden som kommer.

Fiskeavisen gratulerer med fantastisk fangst.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy