Hjem FiskeLaksefiske Elveguiden lanserer nye PRO-funksjoner i appen for å gi laksefiskere økt kunnskap og bedre fiskeopplevelser

Elveguiden lanserer nye PRO-funksjoner i appen for å gi laksefiskere økt kunnskap og bedre fiskeopplevelser

Av Redaksjonen

Nyskapende teknologi fra Elveguiden skal gi laksefiskeren en real oppgradering. Nå har Elveguiden lansert nye funksjoner i sin app som skal gjøre fiskeopplevelsene enda gøyere, og gi laksefiskere økt kunnskap og innsikt om fangster og elveforhold.


Tilbake i 2018 ønsket Patrick Gimmestad Emblem og en gjeng ihuga sportsfiskere å lage en fiske-app som skulle gjøre det enklere for fiskere og grunneiere å håndtere kortsalg, rapportering og fangststatistikk for laksefiske. I dag har Elveguiden verdens største utvalg av laksefiske med over 500 unike fiskeplasser i flere land, over
40.000 registrerte fiskere, og over 140 elveeierlag som bruker tjenesten som forvaltningsløsning.

– Å digitalisere formidling, forvaltning og fangstrapportering av laksefiske har hatt gode ringvirkninger for fiskere, grunneiere og forvaltningen av villaksen, forteller Emblem.

Siden oppstarten har brukervennlighet og innovasjon stått høyt i fokus i utviklingen av Elveguiden. Vi har utviklet et moderne verktøy for grunneiere med fiskerett og elveeierlag som jobber med forvaltning av elver lokalt.

Elveguidens utvikling har vært preget av innovasjon og god dialog med utviklere, laksefiskere, grunneiere, Innovasjon Norge, forskere og myndighetene. Nå lanseres nye “PRO”-funksjoner i appen som skal gjøre fiskeopplevelsen enda morsommere både før og etter laksen er landet.

Vi ønsker å levere enda mer til våre fiskere denne sesongen. Derfor har vi brukt mye tid og ressurser på å utvikle appen slik at fiskeren kan få detaljerte fangstdata, statistikk over vær, vannføring og tidevann, oversikt over historiske fangster og favoritter, fangstdagbok og mer. På lik linje som Strava har gjort en joggetur mer interessant for alle mosjonister så vil Elveguiden PRO kunne forlenge gleden av en fiskeopplevelse, forteller Emblem.

Med Elveguiden PRO får fiskeren dypere innsikt i egen fangsthistorikk, fangster fra andre fiskere, og kan trekke tråder mellom vær- og vanndata gjennom året. Funksjonene er utviklet basert på etterspørsel fra fiskeentusiaster.

Fiskesesongen i Norge varer i tre måneder – men laksefiskeren tenker på fiske hele året! Snømengden i fjellene, vannføringen i elva, været og ikke minst fangstrapportene på laksebørsen… Det blir helt unikt å kunne koble denne informasjonen opp mot tidspunkt for fangster framover, forteller Emblem entusiastisk.

I tillegg vil fiskeren få sin egen, digitale fangstdagbok i nye Elveguiden PRO. I tillegg får man statistikk på sine egne fangster hvert år, med oversikt over antall, størrelse, snittvekt, avlivning, gjenutsatt og videre. Disse dataene blir knyttet opp mot vann-og værdata som fremstilles i grafer.

Man kan for eksempel legge inn sin rekordlaks i 2012 fra Orkla, og få opp hva vannføringen, været og temperaturen i elven var. Denne dataen vil fungere som et ypperlig verktøy for å selv kunne tolke hvor og når man vil planlegge fisketuren. Vi stiller ikke med noen fasit – men tror at vi absolutt vil bidra til økt kunnskap om laksefiske blant både nye og erfarne fiskere, forteller Emblem.

I Elveguiden-appen finner du også andre nyheter for denne sesongen; nemlig et større internasjonalt utvalg av fiske.

I tillegg til PRO-funksjoner har vi også et bredere utvalg i år enn i fjor. Nå har vi tilgjengelig fiske i Sverige, Finland og Skottland, som er utrolig gøy. Vi gleder oss til fortsettelsen og ønsker alle nye og gamle fiskeentusiaster en fantastisk sesong, avslutter Emblem.

Appen heter Elveguiden og kan lastes ned til både IOS og Android.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy