Hjem FiskeArtsfiske For første gang i Stavanger!

For første gang i Stavanger!

Av Redaksjonen

” Let så skal du finne,  fisk så skal du få” 

Så enkelt er det ikke ! Men om du er en pioner slik som Sebastian Rinaldo Pedersen (20) fra Stavanger, kan du komme svært langt.

Det er en sær sport for noen, men man kommer ikke fra at artsfiske  har  tatt av i Norge de siste årene.

Noen mennesker samler på frimerker, sardinbokser eller mynter. Andre på fiskearter. For sistnevnte gjelder det rett og slett å fiske flest mulig fiskearter på sportsfiskeutstyr. Fisken må ha blitt kroket i munnen for at arten skal kunne føres inn på listen. 

De fleste som deler denne hobbyen, reiser Norge rundt på jakt etter fiskearter.

Sebastian er en av dem som bruker mye tid på å lete lokalt.  Natt til Onsdag ble han den første som fanget nordlig tangbrosme på fiskestang i Stavanger.

Nordlig tangbrosme
Foto: Sebastian Rinaldo Pedersen

Men det har kostet tid, ikke mindre enn 2 år! Bonusen er at han til slutt fant et sted hvor bestanden ser bra ut. Tre stykker fikk han opp på en natt.  Alle ble forøvrig satt levende tilbake igjen. På listen hans som teller 93 arter, var ikke dette en han manglet. Den han jakter heter strandtangbrosme . Han har sett den på dette stedet og med hans pågangsmot er det nok ikke lenge til den kan noteres!

Det er forresten ikke første gang at Sebastian er først . For et år siden gikk han til innkjøp av gummibåt, elmotor og div for å bli den første i Norge til å fiske langhalet langebarn. 

Det står stor respekt av det han gjør og vi i fiskeavisen digger det !

Her kan du lese mer om tangbrosmer

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy