Hjem MatlagingFisk Matlaging – Tempura Lyr

Matlaging – Tempura Lyr

Av Redaksjonen

Alle har opplevd å få litt bifangst når man er ute å fisker etter sjøørret. Mange setter denne ut igjen og gremmer seg over at det ikke var en feit, blank og helst stor ørret. Hvorfor ikke lage seg noe snadder av bifangsten hvis det er bærekraftig for bestanden?

På Vestlandet er ikke bestanden av sjøørret like tett som på østlandet og man slumper kanskje oftere borti en lyr eller en sei når man fisker etter havets blanke torpedoer. Det kan bli nydelig mat og med kun noen få ingredienser kan man lage en smakfull og ikke minst enkel rett.

Tor har lagd en enkel rett bestående av lyr, sesamfrø, hoisinsaus, ristede cashewnøtter, lime, nudler og kongeøsterssopp. Varm opp olje og test med en tresleiv. Freser det er oljen varm nok. Tre passe store fiskebiter på en pinne og dypp i tempurarøren. Friter til fiskebiten er sprø og gyllen!

TEMPURARØRE[tie_list type=”checklist”]

  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts bakepulver
  • Kullsyrevann
  • Salt
    [/tie_list]

Bland sammen det tørre og spe med kullsyrevann til røren har en passe tykk konsistens. Bytt gjerne lyren ut med noe annet. Tempuratorsk er nydelig! Man kan selvfølgelig også gjøre det samme med ørret om man skulle være heldig å slippe bifangsten.

Bon appetitt!

Se flere oppskrifter på: Matlaging 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy