Hjem MatlagingFisk Lyst på lyr til middag?

Lyst på lyr til middag?

Av Daniel

Lyst på lyr til middag? – Innlegget er hentet fra rpfiske.com

–  Lyr er til tider en undervurdert fisk som mat. Jeg skjønner det egentlig ikke, for den funker helt supert. Den er mild og lettspist, og et fint alternativ til dem som kanskje ikke er så glad i fisk. Selv har jeg vokst opp med å spise en god del lyr, da min farmor alltid har hatt sprøstekt lyr som en favoritt. Det min kjære farmor ikke klarte, men som jeg kan..er å passe på at den er beinfri?

Den inneholder masse vitaminer, proteiner og mineraler. Se link her.

I går kveld fisket jeg en nydelig havgående lyr som havnet på middagsbordet til familien min i dag.

Og den falt i smak!

Jeg har tatt vare på den varianten av retten som famor alltid lagte, men med et par forbedringer. ( Sorry farmor)

En svært enkel og sunn rett å lage, så smaker den nydelig også!


Her har jeg fire skinn og beinfri porsjoner ( 2 voksne og 2 barn). Jeg salter dem lett og har på litt sort pepper. La dem ligge slik til du skal steke dem. Det er viktig at fisken får romtemperatur.

Buljongkokt potetmosHupps! Dårlig bilde, men men.

Jeg brukte ca 7 mellomstore poteter. -Kutt opp potetene, jeg liker kerrs pink til dette formålet. De er melne og blir en bra mos. En knorr kyllingbuljong er magien oppi her. Nb det må være knorr sin, den er perfekt balansert! Ikke tilsett noe ekstra salt.

Ha i vann slik at det når toppen av potetene ( se på bildet). Kok med lokk. Tar ca 15 min

-Tips: Kutt opp potetene for å redusere koketiden. 

Imens potetene koker i buljongen, raspes skrelte gulerøtter. Jeg brukte ca 5 mellomstore.

img_1543-1Smak til med litt eddik, sitron, pepper og sukker. Ha i rosiner ( om du vil) Done!

Nå skal potetene være møre. Hell ut litt av vannet, og mos potetene. Om du treffer som jeg gjorde i dag, trenger du ikke tilsette noe mer. Ergo, en mos med masse smak, uten smør og ekstra fett.

Denne smaker bra!

Nå er det fisken sin tur.

Ha nøytral olje i pannen. Varm den godt opp.

Stek fisken 80 prosent på den ene siden. Bruk høy varme, men pass på at fisken ikke setter seg i pannen. Dersom du ser på fisken underveis, vil du se at den skifter farge. Når den er blitt hvit nesten til toppen, snur du den og skrur av pannen.

img_1549 Slik skal den se ut. Sprø skorpe og saftig inni.

Ganske tradisjonelt, men potetmosen gjør en stor forskjell her. Samt den sprø skorpen på fisken.

Bon appetit! Potetmos kokt i buljong, raspede gulerøtter, stekt løk, brokkoli og sprøstekt lyr.

Vh Raphael Pedersen

Lyst å se flere oppskrifter? Sjekk ut oppskriftene våre her.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy