Hjem Fiske Sommermat av sjøørret eller laks

Sommermat av sjøørret eller laks

Av Redaksjonen

I dag viser temperaturen 24 grader her på terrassen min og det gjør at alle mine “kulinariske antenner” tenker grillmat.

Skrevet av: Raphael Pedersen – RPfiske.com

I hagen har jeg ramsløk og kjøleskapet har jeg en sjøørret fra gårsdagen. En tynn SØ fra Lysefjorden, men likevel godt med kjøtt på den. Da jeg ikke spiser oppdretts laks/ørret tar jeg gledelig en villfisk til middag når jeg er heldig nok til å få en på kroken. Utsøkt produkt fra sjøen vår❤️

Foto: Elisabeth Idland

Norsk ørret og laks (vill) er en fantastisk råvare og noe jeg setter stor pris på som mat. Her ønsker jeg ikke å overdøve smaken for mye og prøver derfor å holde det så enkelt som mulig.

Grillet sjøørret i folie. Olje, smør , salt, pepper og litt hakket ramsløk gjør susen.

Potetsalat: Kokte poteter kuttet opp i passende bitet. Rømme, majones, pepper, syltynne skiver av løk og paprika etter ønske. Jeg bruker også litt riseddik i. (Denne blir bare bedre av å stå litt)

Mangosalat: Mango, agurk, paprika, chili og litt chilidressing etter smak. Kuttet ganske rustikk.

Toast: Godt brød som du enten toaster i ovn eller toaster.

Legge opp:

Når fisken er ferdig grillet, drar jeg ut hele benet og tar av skinnet. Kutter opp kjøttet og legger det over toasten som jeg har smurt med litt aioli. Mangosalat og potetsalat rundt og litt gressløk til pynt.

Utrolig enkelt, men sykt godt på en varm sommerdag!! ? Anbefales!

Vh Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy