Hjem MatlagingFisk Trenger du inspirasjon til fiskemiddag?

Trenger du inspirasjon til fiskemiddag?

Av Raphael Pedersen

Kan jeg få lov til å friste med en velsmakende middag?!

Hentet fra https://rpfiske.com

Dette er en enkel rett, men den er full av smaker- Behagelige smaker.. som surret løk, sprøtt bacon, stekte poteter, sprøstekt uer og en lett saus som topper alt!

Her har jeg skåret ut bein og skinnfrie fileter fra en uer. Jeg har saltet dem godt med grovsalt. Jeg anbefaler at de får ligge i minimum 20 min med salt, i romtemperatur

Tips: Saltet er med på trekke ut fukten av fisken og gjør den fastere

– Mens denne salte prosessen pågår, kan du koke poteter.

Skjær opp bacon og løk.

-Baconet er det første du skal steke. Husk at i bacon er det masse fett, derfor trenger du ikke tilsette noe ekstra olje eller smør.

Når fisken har ligget i salt, tørk godt av med grovpapir.

Kryddre kun med sort pepper, for nå skal den straks stekes.

Så har du Løk og potetskiver oppi sammen med baconet og baconfettet på en relativt høy varme. Bare rist godt i kjelen/pannen underveis, slik at det ikke brenner seg.

Tid for å steke fisken! Nå er det tid for å gi selve stjernen oppmerksomhet. Varm opp en stekepanne til det ryker av den. Ha i en nøytral olje. Så legger du skinnsiden på fisken i pannen. Den skal stekes 80-85 prosent på en side. Til slutt snur den rundt og slår av varmen. Da får du både en hvileeffekt, samt at den andre siden også blir gjennomstekt.

Ser du skorpen på fisken? Sprøtt, inni er den saftig, salt og velsmakende! Servert med poteter som er stekt med løk og bacon. Sausen er en enkel urtesaus fra knorr. Funker fjell!

Prøv?

Ps: Får du ikke tak i uer, så kan du bruke annen hvit fisk.

Vh Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy