Hjem FiskeArtsfiske Mathias Botnen (21) sin nye norgesrekord

Mathias Botnen (21) sin nye norgesrekord

Av Raphael Pedersen

Tidligere i dag la vi ut en sak om Norges rekord på 5trådet tangbrosme.  Målrettet fiske etter arter som dette er nok sært for mange, men likevel har det blitt en svært populær form for sportsfiske. Det kalles artsfiske.  Her gjelder det å notere seg mest mulig arter på fiskestang og krok.

Av: Raphael Pedersen

I Norges hav og vann svømmer det over 300 forskjellige fiskearter. Alt fra 0.1 gram til over tonnet, men denne gang gjelder det 5 trådet tangbrosme. 

Det var kompisene Peter Stenhjem Lie og Mathias Botnen som valset rundt i natten på let etter arten. Det er jo litt av et syn hele greiene da. Sterke hodelykter  og voksne gutter som ivrig lyser ned mellom tare-bladene i sjøen på jakt etter spennende fisk på størrelse med en Redbull boks. Det er de forøvrig ikke alene, for mange hundre andre i Norge gjør det samme.

Mathias spottet et fint eksemplar av arten han manglet. En krok agnet med kokt reke ble senket ned foran hodet på fisken. Den var ikke vanskelig å be. Opp kom den største tangbrosmen- 5trådet , som er fanget på stang i Norge.

Ser du de fem trådene? Foto: Privat

Den gamle rekorden lyder på 186gram og ble fanget av Geir Andreassen 4 desember i 2016.  Mathias sitt eksemplar av arten veide 210 gram fordelt på 26cm. Rett og slett solid knusing av gjeldende norgesrekord .

Foto: Peter Stenhjem Lie

Vi gratulerer Mathias Botnen (21) igjen. Han viser hvordan det skal gjøres når man først skal notere seg en ny art. Ta like greit en norgesrekord! 

 

 

 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy