Hjem Fiske Røyefiske endte med «Æsj, ei jævla lake»

Røyefiske endte med «Æsj, ei jævla lake»

Av Redaksjonen

Når man tenker på Finnmarksvidda, så tenker man lange ville og flott vidder med flott ørret, harr og røye. Det var nettopp det siste Jonas Hårstad og kompisene var på jakt etter stor røye i området Jotka i Alta. Når gjengen dro ned for å sjekke snørret var det noe annet stort og skummelt som hadde tatt maggoten.

– Vi var tre stk på skitur på Finnmarksvidda. Etter vi hadde slått opp camp, satt jeg ut noen snik ved vannet vi lå ved, forteller Jonas.

Utpå kvelden gikk Jonas ned for å sjekke korkene. De første var helt urørt, men Jonas så tydelig noe stort hadde vært borti det siste snøret.

Jonas endte opp med en flott røye.

– Kvisten var dratt nedi hullet og snøret var stramt. Hadde store forventninger om at det skulle være en stor røye på. Begynte på dra inn snøret, det var tungt, men ikke noe mye action. Plutselig ser jeg et monsterhode nedi hullet og jeg skvetter til, roper og slipper snøret. «Æsj, ei jævla lake», tenkte jeg. Begynte å dra inn snøret på nytt, men hullet var for trangt(150mm). Måtte derfor bruke begge hendene i munnen dens for å få skviset den opp gjennom hullet. Etter litt knot lå den å sprellet på isen, forteller Jonas til Fiskeavisen.

Les også: Hvordan fiske lake på isen

Selvom lake ikke var helt det Jonas ville vise frem til kompisene som var ved campen, så tok han med den opp allikevel. Kompisene ble heller ikke særlig begeistret over hva han hadde fått nede på isen.

– Da jeg kom opp til campen igjen, gikk jeg med laka bak ryggen for å overaske kompisene. Ingen av oss var spesielt begeistret over fangsten. Vi er lært opp til at lake er en ufisk. Målet stoppet på 72 cm lang og 16 cm i diameter. Har dessverre ikke noen vekt på den, Forteller Jonas.

Les også: Sindre og Odd Andre fikk kjempe lake

Fiskeavisen anslår at laka har en vekt på 2,5-3 kilo.

Jonas forteller at kroken satt fast i ei lita lake som hadde gått på kroken først før den store kom å slukte den hel.

Helt til slutt, så innrømmer han at det hele var en artig opplevelse.
– Artig opplevelse å tenke tilbake på, men foretrekker ørret og røye, avslutter Jonas.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy