Hjem Fiske Sindre og Odd Andre fikk kjempe lake

Sindre og Odd Andre fikk kjempe lake

Av Redaksjonen

Når vi kom bort til hullet fjernet vi isen med en kniv og begynte og kjenne på snøret. Vi hadde fått flere laker i område opp mot 2kg før men vi hadde ikke regnet med en så stor en. Snøret kjentes tyngre ut en vanlig og vi viste at dette var et beist, forteller Odd Andre Borgan (18) som var ute på lakefiske i Verdal i Trøndelag med søskenbarnet Sindre Haugland (14) i helgen.

Norges rekorden på lake er på 7 kilo og ble tatt av Arne Martin Kvemo i 1976 den ble tatt i Kvesjøen i Nord-Trøndelag og hadde en lengde på 112 centimeter. Odd Andre og Sindre sin lake var 91 centimeter, og veide 5,89 kilo. Laken var uten rogn, og kunne fort ha snust på norgesrekorden om den hadde vært full av rogn. De er veldig langt i mellom lake på denne størrelsen.

Sist lake på denne størrelsen som det er meldt om veide 5,85 kilo og var 88 centimeter lang var i 2017. Det var nettstedet Hooked som meldte om den fangsten.

Lake er i slekt med brosmefamilen og er den eneste av sin slekt som lever i ferskvann. Fisken kan veien opp mot 30 kilo, men i Norge er det ikke vanlig å få større lake enn 5 kilo.
Lake er en rovfisk som jakter andre fiskearter på natterstid. Den blir normalt fanget på stå snører med fisk eller mark på natta.
Fisken har en smak som kan minne om en blanding av kreps og torsk, den er også kjent som svaret på tosk i ferskvann. (Ferskvanns torsk)

Odd Andre og Sindre hadde satt ut noen snører på grunna dagen før, med kobber skje og mark. Karene stod tidlig opp dagen etter til sol og perfekte forhold på isen.

Les også: Hvordan fiske lake på isen

– Vi hadde ikke regnet med en så stor lake. Snøret kjentes tyngre ut enn vanlig og vi viste at dette var et beist. Fisken begynte å gjøre flere utras men etterhvert fikk vi kontroll. Når vi så den under hullet begynte vi å lure på hvordan i alle dager vi skulle få presset den opp i fra hullet. Den kom sakte men sikkert lengre og lengre opp. Når hode var over vann sto den fast i ishullet, forteller Odd Andre til Fiskeavisen.

De tok da frem kniven, så fisken skulle slippe å pinnes i ishullet. Deretter gikk turen til skogs for å finne en pinne for å feste fisken i, når fisken var festet måtte begge til dra i fisken for å få den opp av hullet.

Sindre og Odd Andre holder stolt frem sin lake på 91cm

Odd Andre forteller når de endelig fikk fisken opp av hullet, så brøyt jubelen ut over isen.
— Det tok rundt 20 min før fisken var på land. 10 minutter med kjøring av laken, og 10 minutter med å få den opp av hullet, Vi trodde først det var en ørret på rundt 2kg med tanke på alle utrasene. Men vi skjønte fort at dette var en lake med unormal stor størelse når vi så hode komme mot hullet, forteller en meget fornøyd Odd Andre til Fiskeavisen.

Fisken havner på middagsbordet, og hode skal sendes inn så vi kan finne ut hvor gammel fisken er, avslutter Odd Andre til FiskeavisenStrossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Røyefiske endte med "Æsj, ei jævla lake" - Fiskeavisen.no 24. november 2019 - 13:11

[…] også: Sindre og Odd Andre fikk kjempe lakeFiskeavisen anslår at laka har en vekt på 2,5-3 […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy