Hjem Kan det spises Tester ut en rar skapning som mat- Fløyfisktaco

Tester ut en rar skapning som mat- Fløyfisktaco

Av Daniel

Innlegget er hentet fra rpfiske.com

 

Så var det på’n igjen da! Har dere sett denne rare skapningen før? Det er en vanlig fløyfisk (hann) som jeg fisket et par stykker av i Lysefjorden. Normalt får de livet tilbake, men denne gang endte de i den sorte gryte.


Mer info om fisken og fiskemetoden i slutten av innlegget.

Ola Brun har vært med meg som smakstester noen ganger nå, men han har vært alt annet enn heldig når det kommer til hva som er på tallerken. Svarthå, surstrømming, og denne gang en fisk som ser ut som den kommer fra Jupiter. De blå fargene er en enkel måte å skille den fra hunnen på. Det er bare hannen som har blåfargen. Egentlig en utrolig flott fisk! Men hvordan ser den ut i kjøttet?

Sløyer en fløyfisk for første gang i mitt liv. Denne hadde “melke” i seg og var klar for å treffe ei dame der nede under brygga- noe slemme meg satte en stopper for?

Se på kjøttet. Gult…  jeg har ikke peiling på hvorfor kjøttet fikk denne fargen, men har en teori om at etter frysing så har blåfargen trukket inn i kjøttet.. For hvis dere ser her, var ikke blå stripene like klare lenger på dette bildet ( tint etter frysing)

Dette innlegget skulle jeg forøvrig gjort med min fetter Kenneth Pedersen, men som nybakt pappa og medeier i “The shack” er han blitt en travel(ere) mann. Jeg tok likevel med meg ideen vår videre. “Fløyfisk taco hvem har gjort det før?!” Sa Kenneth når vi planla dette innlegget i Januar.

En genial ide, skulle nesten trodd vi var i familie??

Then Fløyfisktaco it is! Kenneth som er en superkokk skulle vært kokken til dette innlegget, slik ble det ikke denne gang. Men taco blir det!  Kenneth hadde mest sannsynlig hatt en knallbra måte å gjøre denne tacoen på. Kjenner jeg ham rett, hadde det blitt tacoshell fra bunn av og hele pakken. Jeg tydde til firstprice tacokit og gjorde den enkle versjonen.Veldig enkel faktisk! Alt kan krydres og alt ka sminkes pent, men i dette prosjektet vil jeg ha frem sannheten og det naturlige. Fløyfisken fikk pittelitt tacokrydder og jeg droppet alt av saus og “rømmerier”.

Og for å virkelig kjenne smaken.. her er den uten krydder. Bare litt salt og stekt i olje. Så og si naturell.. det gule er fiskekjøttet og litt stekeskorpe?


Så, her er videoen fra opplegget! See and enjoy.


Litt om fløyfisk: Les HER

Hvordan fiske den
: Fløyfisken trekker inn på grunna om våren for å gyte. Et enkelt glidetackle, agnet med reke eller blåskjell fungerer veldig bra. Jeg fisker den ofte i lysefjorden og får den som bifangst når jeg fisker etter steinbit. Sandbunn ca 15 meters dybde. Den stikker godt på noen pigger den har v gjellene. Du vil blø godt og lenge, men den er IKKE giftig!

Kan det spises?

Vel.. det gule kjøttet bremset appetitten min en smule. Men sett bort fra det, var det absolutt ingen usmak. Den var veldig fast i kjøttet og smakte helt fint.  På grunn av fiskens størrelse,  kommer jeg ikke til å ta dette som en matfisk fremover. Men får du en fløyfisk og vurderer å spise den, så er det neppe det verste måltidet du kan få. Bare husk masse tilbehør om du skal bli mett?
Konklusjon fra to voksnse: Ja den kan spises. Terningkast 4+

Konklusjon fra en 7 åring: “Æsj og full stryk”-Noen liker glassvar og andre liker fløyfisk?   Innlegget om glassvar kan du se HER.

Takk igjen til Ola Brun som stilte for tredje gang i dette prosjektet! Sporty kar?

– Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy